"NAJBOLJE ORGANIZOVAN FAJNAL-FOR": Od takmičenja privreda Beograda zaradila oko 30 miliona evra

Tanjug

24. 05. 2022. u 10:41

ORGANIZACIJOM Fajnal-fora Evrolige Beograd je bio sportska prestonica Evrope i sveta sa oko 20.000 posetilaca iz inostranstva, a prema ocenama, ovo je bilo najbolje organizovano takmičenje do sada, rekao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

НАЈБОЉЕ ОРГАНИЗОВАН ФАЈНАЛ-ФОР: Од такмичења привреда Београда зарадила око 30 милиона евра

FOTO: Tanjug/AP

- Ocena klubova je da je ovo bio najbolje organizovan Fajnal-for, što su preneli predstavnici Evrolige - rekao je Vesić i dodao da je i sa bezbednosnog aspekta sve prošlo bez problema, jer je pre takmičenja obavljen detaljan kontradiverzioni pregled, uz rigorozne kontrole na ulazu.

Vesić je naveo i da je procena da je od takmičenja privreda Beograda zaradila oko 30 miliona evra, ali da su korist imali i drugi gradovi, poput Novog Sada i Pančeva, zbog čega su ovakvi događaji važni.

- Poslali smo lepu sliku u svet, što zapravo ne može da se izračuna u parama jer, osim što su Fajnal-for posetili brojni turisti, prenos je bio u više od 70 zemalja, a na početku svakog emitovan je spot o Beogradu. To je velika stvar i dobra promocija našeg grada - rekao je Vesić.

Dodao je da je zadovoljan što je Beograd imao hrabrosti da se u januaru kandiduje po drugi put za organizaciju ovog takmičenja, kada to niko u Evropi nije smeo, niti je mogao da garantuje da će se održati s publikom.

- Na moj poziv, Vlada Srbije dala je saglasnost i garanciju - rekao je Vesić za TV Hepi.

Beogradu predstoji Svetsko seniorsko prvenstvo u rvanju, koje će svakako biti manje takmičenje, ali Vesić smatra da će doći između 5.000 i 10.000 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili