CELA SRBIJA ĆE OVO GLEDATI: Evo kada Crvena zvezda i Partizan igraju za ABA tron i Evroligu

Novosti online

23. 05. 2022. u 21:18

CRVENA zvezda i Partizan odlučivaće o šampionu ABA lige, a poznati su i termini mečeva "večitih rivala", koji će se pored regionalne titule nadmetati i za plasman u Evroligu, što donosi pomenuti trofej.

ЦЕЛА СРБИЈА ЋЕ ОВО ГЛЕДАТИ: Ево када Црвена звезда и Партизан играју за АБА трон и Евролигу

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, Zvezda se plasirala u finale posle prilično neverovatne majstorice sa Cedevita Olimpijom, a dan ranije je to učinio i Partizan, savladavši u trećem meču polufinala podgoričku Budćunost, i to na impresivan način.

Imajući u vidu da je Crvena zvezda bila najbolja u u ligaškom delu nadmetanja, stekla je prednost domaćeg terena pa će biti domaćin prve dve utakmice finala i, ako bude bilo potrebe, majstorice.

Finalna serija se, podsetimo, igra dok neko ne ostvari tri pobede, a iako ABA liga još uvek nije saopštila tačnu satnicu mečeva za titulu, jeste datume.

Prvi "večiti derbi" u plej-ofu regionalne košarkaške lige na programu je u petak, 27. maja, a drugi dva dana kasnije, u nedelju, 29. maja. Domaćin će biti, podsetimo, KK Crvena zvezda.

Potom će KK Partizan biti domaćin u sredu, prvog dana juna, kada je na programu treći meč.

Ako se bude igrala četvrta utakmica (jer šampion postaje ko dođe do tri trijumfa), i tad će crno-beli biti domaćini, i to u sredu, 3. juna.

Za majstoricu je ostavljen termin - ponedeljak, 6. jun.

Kako su "večiti" igrali derbije ove sezone?

Prvi susret dobila je Crvena zvezda, u ABA ligi, sa 71:56, ali je usledio revanš crno-belih, koji su pred svojim navijačima pobedili sa 98:84, takođe u regionalnom nadmetanju.

Dva najpopularnija, a i najuspešnija srpska kluba sastala su se još jednom, u finalu Kupa Radivoja Koraća, koji je Zvezda osvojila savladavši svog najvećeg suparnika sa 85:68.

BONUS VIDEO: Navijači Olimpijakosa u Areni

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)