ISPLIVAO SNIMAK: Zbog rata u Ukrajini, ovako je trener Ataman "isterao" Vasu Micića sa konferencije u Beogradu (VIDEO)

Novosti online

23. 05. 2022. u 15:37

ANADOLU Efes je opet osvojio Evroligu, a potom se desila neočekivana scena na konferenciji za štampu kojoj su prisustvovali MVP završnog turnira Vasilije Micić i trener novog/starog šampiona Evrope Ergin Ataman. Sada se na internetu pojavio i snimak te situacije, koja je izazvala ogromnu pažnju naše, ali i evropske javnosti.

ИСПЛИВАО СНИМАК: Због рата у Украјини, овако је тренер Атаман истерао Васу Мицића са конференције у Београду (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Podsetimo, u izuzetno uzbudljivom finalu Evrolige Efes je pobedio madridski Real, i to najviše zahvaljujući sjajnoj partiji srpskog reprezentativca.

Zato je on, uz Atamana, došao pred novinare i... Kada se činilo da će to biti jedna klasična sportska priča, ona je uletela u svet politike.

Zbog dešavanja u Ukrajini.

Sve je zakuvao jedan strani novinar, koji je obraćanje počeo ovako: "Hteo bih da pitam, trenera i Vasu, povodom situacije u Ukrajini", a onda se okrenuo ka srpskom asu i "zamolio" ga sledeće:

"Ukrajina je košarkaška zemlja i ima mnogo košarkaških navijača. Možeš li da pošalješ poruku podrške Ukrajini i njenoj košarkaškoj zajednici?".

I, tada se desilo ono što je izazvalo pažnju mnogih.

Dok je Vasilije Micić uzimao dah da odgovori, umešao se njegov trener Ergin Ataman:

- Da. Naravno. Ali mislim da je sada Vasa umoran. Vreme je da ide. Molim te, idi, a ja ću odgovoriti na naredna pitanja. Izađi - rekao je mirno čuveni stručnjak.

Snimak te situacije možete pogledati i vi:

Podsetimo, Ataman je potom sačekao 10-20 sekundi da MVP završnog turnira Evrolige napusti salu za konferencije, pa tek potom odgovorio, i to ovako:

- Naravno, duboko smo uznemireni zbog aktuelne situacije. Možda sam čak i prvi govorio šta o tome mislim, pa su me, čini mi se, "isekli" tokom jednog TV uključenja uživo, ali ja mislim da je neprihvatljivo da se ovo dešava u 21. veku. Veoma mi je žao... Volim da pričam ono što osećam, a živim u Turskoj, sa turskim narodom, i svi smo uznemireni kada civili ginu. Ali isto tako mi je žao mojih kolega, igrača i klubova iz Rusije, koji nisu ništa skrivili, a kažnjeni su. I to iz političkih razloga. Iz us**** političkih razloga! Nadam se da će ljudskost pobediti ovu situaciju, kao što smo pobedili koronavirus u ove dve godine. Optimista sam da ćemo i ovo rešiti. To je sve - zaključio je Ergin Ataman nesvakidašnju scenu na konferenciji za medije.

Bonus video: Grci tokom finala Evrolige navijali za Real

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri