IZRAELCI SE POKLONILI MLADENU KRSTAJIĆU: "Srbin trener koji preuzima rizike"

Novosti online

23. 05. 2022. u 13:02

MLADEN Krstajić je u teškom trenutku u decembru preuzeo ekipu Makabija iz Tel Aviva, sa "ponosom Izraela" beležio je dobre rezultate, 23 utakmice u prvenstvu, uz 18 pobeda i svega tri poraza, učinak je Srbina. Posebno se govorilo o duelu protiv PSV u Ligi konferencija.

ИЗРАЕЛЦИ СЕ ПОКЛОНИЛИ МЛАДЕНУ КРСТАЈИЋУ: Србин тренер који преузима ризике

FOTO: M. Vukadinović

Izraelski novinar Janiv Tuhman se u svojoj kolumni za tamošnji portal "Vala" bavio srpskim trenerom.

- Srbin sigurno neće biti upisan u listu stranih trenera koji se pominju u negativnom kontekstu. Da je Mladen Krstajić imao bolji tim i veću podršku, sigurno bismo već sada govorili o njegovoj drugoj sezoni u žutom timu - navodi se u kolumni.

Novinar je pohvalio našeg stručnjaka zbog promocije mladih igrača.

- Priprema Krstajić mladog Urijela Bahu za naredni derbi. Trener Makabija nema problem da u tim uvrsti mladog krilnog igrača omladinskog tima u najbitnijoj utakmici izraelskog fudbala. Kao što se pre nekoliko meseci nije uplašio da ubaci Oskara Gluha u tim protiv imenjaka iz Haife, na taj način je mladoj zvezdi dao značajan podsticaj u razvoju.

Krstajić će večeras završiti svoju epizodu u Makabiju iz Tel Aviva, a stvar koja ga je najviše karakterisala jeste profesionalnost i hrabrost da uradi ono što smatra ispravnim. Da ubaci dvojicu napadača, čak i trojicu, da menja tim iz subote u subotu i igrače pomera sa pozicije na poziciju. Pritom je pogurao Gluča i Bahu, a za to je zaslužan trener koji je u njih verovao, navodi se u tekstu poznatog izraelskog medija.

Podsetimo, nedavno se u javnosti pojavila informacija da bi Krstajić mogao da se vrati u Srbiju i preuzme ekipu Partizana, ali sve glasnije se u izraelskim medijima govori o tome da bi mogao da produži ugovor sa Makabijem. 

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)