NBA ZVEZDA ŠOKIRALA: Priznao da koristi marihuanu, poredi je sa kafom i vinom (VIDEO)

Novosti online

18. 05. 2022. u 16:56

JEDAN od najboljih košarkaša današnjice i član Bruklin Netsa Kevin Durent gostovao je kod novinara Dejvida Letermana u Netfliksovoj seriji i tom prilikom dotakao se još uvek tabu teme u svetu sporta- legalizacije marihuane.

НБА ЗВЕЗДА ШОКИРАЛА: Признао да користи марихуану, пореди је са кафом и вином (ВИДЕО)

Foto: MUP

Ova NBA super zvezda je transparentno govorila i da sa mnogim ljudima iz sportske branše priča o marihuani i da mu je cilj da se ona destigmatizuje. Takođe je istakao i da će pokušati da promeni narativ koji postoji vezan za njenu upotrebu, kao i stereotipe koji se vezuju za uživaoce ove biljke.

- Za mene je marihuana nešto što ti malo skloni sve smetnje sa mozga. Smiri te. To je kao da popiješ čašu vina.

Košarkaš Bruklina bio je toliko smeo i da prizna je da je tokom razgovora sa Letermanom takođe bio pod njenim dejstom, kao i da je konzumira od svoje 22 godine.

FOTO: AP

Pre dve godine Durent je takođe govorio o "blagodetima" korišćenja pomenute supstance.

- Većina mojih saigrača pije kafu svakog dana uoči utakmice i nakon nje. Oni su zavisni od kofeina, u čemu je razlika? Marihuana je biljka koja okuplja ljude u radosti i zadovoljstvu 

- Marihuana ne šteti nikome, već pomaže i spaja. Mislim da se o tome ne bi trebalo pričati u današnje vreme. Ona je jedna od onih supstanci koje ili voliš ili ne voliš. Ako je voliš, uživaćeš u njoj, a ako je ne voliš, nećeš je ni probati, ili ćeš brzo odustati - rekao je košarkaš Bruklina.

U SAD u šesnaest saveznih država dopuštena je upotreba i kupovina marihuane, a većina država dopušta konzumaciju kanabisa u medicinske svrhe, dok je u NBA ligi ona i dalje na listi zabranjenih supstanci.

Podsetimo u njoj je uživao i Karmelo Entoni koji je jednom čak i "pao" na aerodromu sa nekoliko grama, još dok je igrao u Denveru. Ubrzo je oslobođen svih optužbi, ali morao je da prođe proces odvikavanja. Svoje iskustvo podelio je i Met Barns koji je 2018. godine osvojio šampionski prsten s Golden Stejtom

- Šest sati pre svake utakmice popušio bih jedan džount. Ujutro bismo imali šuterski trening, otišao bih kući ili u hotel, zamotao džoint, popušio i otišao spavati, pa tuš i na utakmicu- rekao je svojevremeno Barns.

Podsetimo, u Srbiji je Markus Vilijams bio pozitivan na dopingu testiranju, a na kraju se ispostavilo da je pred meč koristio marihuanu, Zvezda ga je nakon tog prestupa odstranila iz tima.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024