KAD DŽIMI BATLER NAPRAVI NBA ŠOU: Majami izgubio tri četvrtine od Bostona, ali ga ubedljivo savladao na startu finala Istoka (VIDEO)

D. N.

18. 05. 2022. u 07:23

MAJAMI Hit je poveo u finalu Istočne konferencije sa 1-0, jer je na početku serije sa Bostonom, na svom terenu, zahvaljujući izvrsnoj partiji Džimija Batlera, savladao Seltikse sa rezultatom 118:107.

КАД ЏИМИ БАТЛЕР НАПРАВИ НБА ШОУ: Мајами изгубио три четвртине од Бостона, али га убедљиво савладао на старту финала Истока (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je gubio sa osam razlike na poluvremenu, činilo se da čak i oslabljeni "kelti" (igrali su bez dva startera, Markusa Smarta i Ala Horforda) mogu do novog podviga, poput izbacivanja Bruklin netsa, ali... Batler je uzeo stvari u svoje ruke.

U preostale dve četvrtine on je ubacio 27 od ukupno 41 poena, koliko je postigao na ovom meču, pomogavši Majamiju da povede u finalnoj seriji Istoka.

Za to je bila najzaslužnija treća deonica, koju je ekipa Hita dobila sa čak 39:14, zadržavši pritom rivala na svega dva pogotka iz igre, od 15 pokušaja.

- Pa, vidite, mi smo dobili tri četvrtine, ali ta jedna koju nismo baš "štrči". Probali smo da se vratimo u život u poslednjoj, no... Kada šutirate 2/15 i kada prethodnu deonicu izgubite sa 25 razlike, teško je - istakao je trener Seltiksa Ime Udoka.

Slavlje košarkaša Majamija tokom prvog NBA plej-of meča sa Bostonom / FOTO: Tanjug/AP

Džimi Batler je, uz 41 poen, na još nekoliko načina pomogao Majamiju: imao je devet skokova, pet asistencija, četiri osvojene lopte i tri blokade. Bilo je igrača koji su takvu statistiku imali i ranije u NBA ligi (Hakim Olajdžuvon, Dejvid Robinson, Karim Abdul-Džabar, Entoni Dejvis i Džejms Harden), ali niko od njih u plej-ofu.

Batleru je, košgeterski, najviše pomagao rezervista Tajler Hiro, strelac 18 poena, Vinsent je ubacio 17, a kod gostiju iz Bostona najefikasniji su bili Džejson Tejtjum sa 29 i Džejlen Braun sa 24.

Bonus video: Kada je na Kup Koraća ušao vojni orkestar, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati