AMERIKA GLEDA I NE VERUJE: "Nezadovoljni Nikola Jokić napušta Denver ovog leta i prelazi u tim za titulu?!"

D. N.

01. 05. 2022. u 15:30

NIKOLA Jokić je i u ovoj sezoni briljirao na NBA parketima, pa iako mu Denver Nagetsi spremaju najveći ugovor u istoriji košarke, u američkim medijima se pojavila informacija da bi aktuelni MVP mogao da pređe u tim koji ima veće šanse da osvoji titulu.

АМЕРИКА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Незадовољни Никола Јокић напушта Денвер овог лета и прелази у тим за титулу?!

FOTO: Tanjug/AP

Tu vest emitovao je portal "Inkvizitr", a "Novosti" vam je prenose u celosti:

NBA glasine: Predloženi dogovor Voriorsa i Nagetsa šalje Nikolu Jokića u Golden Stejt u ogromnom trejd-paketu

Bez obrzira na ishod NBA sezone 2021/2022, očekuje se da će Golden Stejt Voriorsi pronaći način da reše svoj glavni problem, sa igrom pod obručima, ovog leta. Možda oni imaju Džejmsa Vajsmena u ekipi, ali njegovi zdravstveni problemi i nedostatak iskustva su razlog što mnogi ljudi misle da je je bolje da ga "ratnici" zamene istrajnijom, a pre svega iskusnijom verzijom centra koji je još uvek u svojim najboljim godinama.

Iako su duboko zakopani u pakao NBA poreza na luksuz, Voriorsi imaju čitavu lepezu igrača koje mogu da upotrebe u razmeni sa drugim klubovima kako bi napravili 'blokbaskter' dogovor ovogu leto leto 2022.

Nikola Jokić u Voriorsima

Nikola Jokić i Stef Kari / FOTO: Tanjug/AP

Jedan od ciljeva iz snova Golden Stejta je Ol-star centar Nikola Jokić iz Denver Nagetsa. U nedavnom članku, Adam Goldmen iz 'Fejdavej sveta' napravio je listu 'fantastičnih trejdova' koje bi navijači voleli ili mrzeli da vide tokom predstojeće međusezone. A na toj listi je i 'blokbaster' dogovor koji bi omogućio Voriorsima da dovedu Jokića iz Nagetsa ovog leta.

U predloženom scenariju, 'ratnici' bi poslali Vajsmena, Endrjua Viginsa, Džonatana Kumingu, Džordana Pula i prvi pik predstojećeg, drafta 2023, u Nagetse, a dobili bi Jokića i Montea Morisa.

Nagetsi dobijaju sastojke za rekonstrukciju

Predložena velika razmena bi mogla da bude zanimljiva samo ako Jokić više ne bude zainteresovan da bude 'glavno lice kluba' i zatraži razmenu ovog leta. Umesto da zadrže nezadovoljnu superzvezdu u ekipi, selidba u Voriorse omogućila bi Nagetsima da dobiju neophodne sastojke za rekonstrukciju tima.

Vigins, Vajsman, Kuminga i Pul bi udružili snage sa Majklom Porterom juniorom i Džamalom Marejem čime bi se oformilo jezgro za naredni sastav Denvera koji bi konkurisao za titulu.

Nikola Jokić i Drejmond Grin / FOTO: Tanjug/AP

Voriorsi rešavaju glavni problem

Jokić bi bio zaista pojačanje iz snova za Golden Stejt. Njegov mogući dolazak ne samo da bi rešio gorući problem Voriorsa u reketu, već bi im stvorio zastrašujuću četvorku u kojoj bi još bili Stef Kari, Klej Tompson i Drejmond Grin. Uz Jokića bi oni bili bolji na obe strane terena, jer bi on doneo vrlo postojanu opciju za košgeterska pitanja, zver od skakača, izvrsnog dodavača, kvalitetnog čuvara svog koša, a pristojnog igrača za 'širenje' igre na suparničkoj polovini.

Ove sezone, 27-godišnjak iz Denvera je imao proseke od 27,1 poen, 13,8 skokova, 7,9 asistencija i 1,5 krađu po utakmici, uz šut od 58,3% iz igre, a 33,7% kada se samo o trojkama radi.

Prelazak u Voriorse ima smisla za Nikolu Jokića

Jokić možda nije pokazao nikakav znak da više nije srećan u Nagetsima, ali je teško odbaciti mogućnost da zatraži odlazak, naročito zbog ispadanja u prvoj rundi NBA plej-ofa 2022. Umesto da ostane zarobljen, okružen mediokritetima, napuštanje Denvera da bi udružio snage sa Karijem, Tompsonom i Grinom u Golden Stejtu dalo bi Jokiću realnu šansu da dođe do NBA finala i već naredne godine osvoji prvu NBA titulu.

Jokić možda ne bi bio glavni u Golden Stejtu, ali sa Karijem, Tompsonom i Grinom koji su već na silaznoj putanji u svojim karijerima, neće dugo proći pre nego što Voriorsi postanu njegov tim", zaključuje u ovoj analizi pomenuti američki portal.

FOTO: Tanjug/AP

Ovom nagađanju, ipak, treba dodati nešto važno:

Upitan prekjuče da li bi potpisao najveći ugovor u istoriji NBA, koji mu se sprema u Denveru, Nikola Jokić je odgovorio "Samo da bude na stolu". Odnosno, u ovom trenutku - produžetak saradnje sa Nagetsima izgleda da ne samo da je prioritet, već jedina opcija u njegovoj glavi.

Nikola Jokić - NBA statistika u sezoni 2021/2022.

Nikola Jokić je i ove sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi, do plej-ofa: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

A kada je o aktuelnom plej-ofu reč, završio ga je sa prosecima od 31 poen po meču, 13,2 skoka, 5,8 asistencija, 1,6 "krađa" i blokadom po utakmici, sve to uz realizaciju šuta iz igre od 57,5% uspešnosti.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DŽEJMS NESTRPLJIV! NBA legenda jedva čeka da počne