ZVEZDA NE DA PRVO MESTO: FMP vodio i sa 12 razlike, a onda...

Novosti online

11. 04. 2022. u 19:48

KOŠARKAŠI Crvene zvezde nastavili su sa pobedama u ABA ligi, savladavši u malom gradskom gradskom derbiju ekipu FMP-a sa 90:82.

ЗВЕЗДА НЕ ДА ПРВО МЕСТО: ФМП водио и са 12 разлике, а онда...

Aba liga / Dragana Stjepanovic

Početak meča nije bio kakav su navijači crveno-belih priželjkivali u hali "Aleksandar Nikolić". Zapravo, bio je sušta suprotnost.

"Panteri" su igrali gotovo bez greške, za osam minuta su ubacili čak 21 poen, a pritom su imali 12 razlike u svoju korist (9:21) i delovali nezaustavljivo.

Međutim, od tog trenutka ekipa Dejana Radonjića zaigrala je daleko drugačije, serijom 12:4 privela je prvu deonicu kraju, a poslednji put su gostije vodili kada su početkom druge četvrtine imali 30:38.

Crveno-beli su tada "dodali gas", preuzeli prednost i pre kraja poluvremena, a to više nisu ispuštali. Štaiviše, već u trećem periodu bilo je +16 za favorita, koji je, uz manje padove, mirno priveo ovaj duel kraju.

Mitrović sa 17, te Ivanović, Dobrić i Lazarević sa po 12 poena bili su najefikasniji u ekipi Zvezde, a kod gostiju su se istakli Izundu sa 23 i Džons sa 19 poena.

Ovim trijumfom, Radonjićeva ekipa je došla do 21 pobede, koliko ima i Partizan, ali je Zvezda bolja u međusobnim mečevima, a i ima dva poraza manje, pa je utoliko i bliže zauzimanju prvog mesta pred plej-of.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a