ZVEZDAŠI GA ODUŠEVILI, SADA JE SLOBODAN: Braun napustio Uniks, Amerikanac traži novi klub (VIDEO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

05. 04. 2022. u 16:43 >> 16:46

KOŠARKAŠ koji je bio očaran navijanjem u Beogradu, napustio je Zenit. Džon Braun sada je slobodan u izboru nove sredine.

ЗВЕЗДАШИ ГА ОДУШЕВИЛИ, САДА ЈЕ СЛОБОДАН: Браун напустио Уникс, Американац тражи нови клуб (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Doskorašnjši košarkaš Uniksa je raskinuo ugovor sa ruskim timom. Amerikanac je sada slobodan u izboru nove sredine.

Zanimljivo je da je Braun ostao u lepom sećanju navijačima Crvene zvezde. Upravo su ga "delije" navijanjem u "Pioniru" oduševile, a nije bio imun na urlike sa tribina tokom meča protiv Uniksa koji se igrao u novembru.

Pristalice beogradskih crveno-belih već godinama, sada već tradicionalno, "ne dozvoljavaju da se čuje himna Evrolige", nezadovoljni što su svojevremeno čelnici tog takmičenja Zvezdu kaznili kada je njen navijač, Marko Ivković, nožem ubijen pred evroligaško gostovanje u Istanbulu.

Braun je pružao sjajne partije u Evroligi sa prosekom od 10,3 poena, 4,8 skokova i 2,8 osvojenih lopti po utakmici u Evroligi. Protiv Barsleone je “ukrao” sedam lopti, a sedam puta je imao minimum pet osvojenih lopti.

Trebalo je da nastavi karijeru u Australiji, u klubu Pert Vajldkets, ali je posao propao zbog isteka roka za licenciranje novih igrača.

Amerikanac je s uživanjem pratio pomenuto glasno navijanje u hali, skoro pa klimajući glavom u ritmu melodije.

Tada su navijači na društvenim mrežama na pozitivan način komentarisali njegov gest.

-  Dođi Braune kod nas da slušaš non-stop ovo. Mnogo gotivan lik!, napisao je jedan navijač.

- Čovek je neviđen car. A igrački nesto najbliže Rendolfu na vrhuncu karijere. Na ovakvog lika ne možeš ni biti ljut kad te ubije na terenu, pisao je drugi.

- Ali što je ovaj brat odigrao večeras, kakav majstor poludistance. Bukvalno kapa do poda. Fantastično, poručio je četvrti.

Džon Braun (203 cm) je rođen 1992. godine, igrao je na "malom" koledžu Haj Point, 2016. potpisao za Virtus, bio jednu sezonu u Trevizu, dve u Brindiziju, a od 2020. je u Uniksu gde igra na poziciji krila.

BONUS VIDEO: Delije i niška deca zajedno pevaju Bože pravde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)