MEČ ZA PONOS I OBRAZ: Košarkaši Zvezde gosti Žalgirisa u utakmici bez značaja

G. K.

03. 04. 2022. u 08:13

BARSELONA, Olimpijakos, Real Madrid, Armani, Efes, Makabi, Monako i Bajern iz Minhena su učesnici ovogodišnjeg plej-ofa Evrolige - definitivno je poznato kolo pre završetka regularnog dela takmičenja.

МЕЧ ЗА ПОНОС И ОБРАЗ: Кошаркаши Звезде гости Жалгириса у утакмици без значаја

FOTO: Evroliga

Iz te jednačine su, dve utakmice pre kraja evroligaške kampanje, ispali košarkaši Crvene zvezde nakon debakla protiv Bavaraca (57:82), pa tako današnji (18.00) zaostali meč 21. runde na gostovanju litvanskom Žalgirisu dočekuju bez ikakvog rezultatskog imperativa. Ali, sa željom da osvetlaju obraz posle katastrofalne partije u Nemačkoj.

Direktno iz Minhena su crveno-beli produžili ka Kaunasu na megdan poslednjeplasiranom timu lige, koji je poslednji trijumf zabeležio još 11. marta, i to nad liderom Barselonom. Od tada, četiri uzastopna neuspeha, a sveukupno čak 20 iz 27 odigranih mečeva. Jedan od tih je došao i od čete Dejana Radonjića, koja je u "Štark areni" sredinom oktobra slavila sa 73:61.

Jedino što je preostalo da se odredi iz narednih okršaja jeste koji će tačno biti četvrtfinalni parovi. Zna se da će prva četiri mesta zauzeti Barselona, Real, Armani i Olimpijakos, dok će neizvesnost oko pozicioniranja od petog do osmog biti aktivna do samog kraja.

Trenutno osmoplasirani Bajern ima da odigra još tri meča, najviše od svih, pa time i priliku da se eventualno popne na najvišu poziciju. Monako trenera Saše Obradović čeka još samo jedan duel, pa time i najverovatniji ostanak na sedmom mestu. Konačna slika svakako će biti jasnija u narednim danima. 

BONUS VIDEO - Piksi o utiscima sa žreba za Mundijal

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za kraljevsku krunu (VIDEO)