PROBLEM ZA PROBLEMOM: Zvezda protiv Bajerna bez dvojice asova, Radonjić se uzda u dolazak "delija" u Minhen

Tanjug

31. 03. 2022. u 16:52

KOŠARKAŠI Crvene zvezde odradili su u četvrtak trening u hali “Aleksandar Nikolić” i nakon zajedničkog ručka otputovali na četvorodnevni put i evroligaške utakmice sa Bajernom i Žalgirisom u Kaunasu.

ПРОБЛЕМ ЗА ПРОБЛЕМОМ: Звезда против Бајерна без двојице асова, Радоњић се узда у долазак делија у Минхен

FOTO: KSS

Prvi meč koji je u centru pažnje za crveno-bele je duel sa Bajernom, koji se igra u petak od 20:30 u Audi domu u Minhenu. Utakmica 33. kola koja se igra u Minhenu nakon odluke Evrolige i brisanja svih rezultata ruskih klubova, dobila je na značaju pošto šansu za plasman u plej-of imaju i Crvena zvezda i Bajern.

Zvezda je u prvom meču u Beogradu koji je odigran 17. decembra prošle godine pobedila 81:78 i to posle izvrsnog duela koji su obeležile i sjajne epizode Kalinića i Lučića.

Trener Zvezde Dejan Radonjić, međutim, upozorava na probleme koji su zadesili ekipu čiji je strateg: 

- Respekt za Bajern, svakako da ima i kvalitet i iskustvo. Idemo u Minhen da odigramo najbolje moguće, daćemo sve od sebe. Pripremamo se za ovaj meč tako što smo najbolje moguće iskoristili period iza nas", počeo je Radonjić, a onda se osvrnuo na činjenicu da kapiten Branko Lazić ima problema sa povredom lista, a da Ostin Holins e još uvek oporavlja od povrede kolena:

- Bez Lazića smo minimum mesec dana, a Holins neće biti u timu za meč protiv Bajerna. Videćemo kako će se razvijati situacija i kada ćemo moći da računamo na njega. Zbog toga, u ovim našim trenutnim okolnostima svi moramo da napravimo korak više kako bismo nadoknadili ono što nas je zadesilo. Potrebna nam je dobra igra u oba pravca, samo tako možemo doći u sitauciju za dobar rezultat. Čeka nas težak meč i težak zadatak, ali želimo da odemo tamo i damo sve od sebe. Fokusirani smo na taj meč, značiće nam što ćemo u Minhenu imati podršku naših navijača i veoma nam je bitno da dobijemo snagu za iskorak, rekao je trener Crvene zvezde.

Luka Mitrović / FOTO: ABA liga

Slično razmišlja i iskusni član crveno-bele ekipe, Luka Mitrović: 


- Vrlo smo svesni važnosti meča i šta može da nam donese. Međutim, moramo da uđemo ali hladne glave ne stavljajući veliko optrećenje. Očekujemo da odigramo maksimalno angažovano i sa velikom energijom. Znamo da neće biti lako Bajern je izuzetno kvalitetna ekipe, pokazao je to tokom cele sezone. Svesni smo njihovih kvaliteta, ali i naših i idemo za početak tamo da odigramo jednu dobru utakmicu, rekao je Mitrović koji je dodao da tim ne razmišlja o utakmici u Kaunasu i da su svi okrenuti nastupu u Minhenu gde će prema poslednjim najavama biti prisutan i veliki broj navijača Crvene zvezde.

Odmah nakon nastupa u Nemačkoj, ekipa crveno-belih se u subotu seli u Kaunas gde će u nedelju odigrati ranije otkazani meč protiv Žalgirisa.

BONUS VIDEO: Matija Bećković dobio Zvezdin dres sa brojem 10

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba