KAKO DO TOP 8: Zvezdino biti ili ne biti u Minhenu, crveno-belima pomaže i Armani?

Novosti online

26. 03. 2022. u 11:51

NADA košarkaša Crvene zvezde da bi mogli u Top 8 Evrolige, probuđena eliminacijom ruskih klubova iz takmičenja, tinja manjim žarom posle poraza od Albe u Berlinu, ali niej još sasvim ugašena.

КАКО ДО ТОП 8: Звездино бити или не бити у Минхену, црвено-белима помаже и Армани?

FOTO: KK Crvena zvezda

Sigurni putnici u Top 8 za sada su Barselona, Real Madrid, Olimpijakos i Armani, blizu tog ostvarenja su Efes i MAkabi, a za preostala dva mesta boriće se srpski šampion, Monako, Bajern i Alba, dok su šanse Fenerbahčea u domenu teorije.

Zvezda još može do plej-of pozicije, ali potrebno je da se poklopi nekoliko stvari. Prva je da crveno-beli pobede Bajern u Minhenu 31. marta, a bonus bi bio da dva dana ranije Bavarci izgube na gostovanju Armaniju, koji je već obezbedio plasman u Top 8.

Tada bi crveno-beli i Bavarci imali isti broj pobeda, uz bolji skor našeg šampiona, ali i meč više. Bajernu u aprilu preostaju još tri utakmice - protiv Reala (obezbedio plasman), Efesa (pre duela sa Bajerenom mogao bi da obeubedi plasman ukoliko savlada Albu kod kuće) i Fenerbahčea koji ima samo teoretske šanse za plasman.

Zvezda takođe dočekuje Efes, a prethodno gostuje otpisanom Žalgirisu.

Monako, koji je trenutno iznad crte, dočekuje Albu i gostuje Armaniju, a Makabi ima još četiri meča, među kojima je i gostovanje Barseloni, ali i meč na svom terenu protiv Asvela u kome bi ponos Izraela pobedom verovatno prebrinuo brige.

BONUS VIDEO - Pogledajte najbolje sa večitog derbija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna