POLUFINALE KUPA: CRVENO-BELA TRADICIJA - Zvezda nikad nije izgubila od Mege u borbama za "Žućkovu levicu"

G. KELIĆ

19. 02. 2022. u 09:00

PROŠLOGODIŠNjI finalisti Kupa Radivoja Koraća, ovog puta će se sastati u meču za ulazak u borbu za prvi ovosezonski trofej.

ПОЛУФИНАЛЕ КУПА: ЦРВЕНО-БЕЛА ТРАДИЦИЈА - Звезда никад није изгубила од Меге у борбама за Жућкову левицу

FOTO: KSS

Košarkaši Crvene zvezde i Mege će danas (17.00) u niškom "Čairu" odlučiti koja ekipa će prva obezbediti mesto u nedeljnom obračunu za "Žućka".

I jedan i drugi tim su startnu prepreku preskočili, takoreći, iz mesta. Crveno-beli su demonstrirali više nego ubedljivu košarku protiv kragujevačkog Radničkog (103:59), dok su sličan intenzitet prikazali i momci iz Braće Jerkovića protiv Zlatibora (84:57).

U očekivanom polufinalu dva abaligaša, apsolutna uloga favorita pripada četi Dejana Radonjića, koja je seriju nepobedivosti iz regionalnog šampionata preslikala i na kup takmičenje, u kojem još ne zna za poraz od današnjeg rivala. Od prvog nesrećnog poraza u finalu 2014, preko neuspeha na identičnom stepeniku godinu dana kasnije, pa sve do dva neslavna polufinalna susreta 2019. i 2020. i poslednjeg finalnog lane, Mega je svakog puta izlazila kao poraženi iz meča sa Zvezdom.

Ako "nišani" budu podešeni kao protiv Kragujevčana, kojima su ubacili 18 šuteva izvan linije 6,75 metara, izvesno je da će i posle šestog duela epilog biti nepromenjen.

Od toh 18, čak četiri dalekometna hica stigla su iz "praćke" Nikole Ivanovića, MVP takmičenja iz 2016. kada je nosio dres upravo današnjeg protivnika.

- Videćemo do kraja da li će biti tako - rekao je Ivanović na pitanje da li će zadržati šuterski nivo i u nastavku.

- Dobro je to što se više igrača oseća dobro, da su u ritmu. To može da bude dodatni plus za sve. Spremamo se za polufinale i nadamo se finalu - zaključio je crnogorski plejmejker.

BONUS VIDEO Navijači Partizana i Sparte pevaju "Kosovo Srbija"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije