EVO KO JE STOPIRAO "TRANSFER SNOVA"! Nedović: Hteo sam da se vratim u Zvezdu, ali...

Tanjug

15. 02. 2022. u 14:55

SRPSKI košarkaški reprezentativac Nemanja Nedović, jedan od najboljih igrača Panatinaikosa, izjavio je da je leta 2020. godine hteo da se vrati u Crvenu zvezdu, ali da nije došlo do dogovora.

ЕВО КО ЈЕ СТОПИРАО ТРАНСФЕР СНОВА! Недовић: Хтео сам да се вратим у Звезду, али...

foto Evroliga

- Bilo je to posle moje druge godine u Milanu kada nisam produžio ugovor. Zaista nisam imao ništa protiv da se vratim, da "restartujem" karijeru. Bio sam čak na razgovoru sa predsednikom Nebojšom Čovićem, međutim, tadašnji trener (Saša Obradović, prim. aut) imao je neke nedoumice. Što se mene tiče, trener je najbitniji. Ako te trener želi, sve ostalo će biti lako. Tu se nismo poklopili. Ljudi iz Panatinaikosa su se javili bez ikakvih nedoumica i odmah sam znao da je to moja sledeća destinacija - rekao je Nedović u razgovoru za "Al Džazira Balkan".

Sjajni bek je sa reprezentacijom Srbije osvojio olimpijsko srebro u Riju, a zbog povrede je propustio kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

Nedović o reprezentaciji: Moramo da sklonimo ego sa strane

Novi selektor Svetislav Pešić uvrstio je Nedovića na spisak za mečeve protiv Slovačke u kvalifikacijama za SP 2023. godine.

- Nisam bio uz ekipu u Beogradu da bih mogao da kažem šta je išlo po zlu. Sigurno je da moramo da pronađemo zajedništvo koje nas je krasilo od 2013. kada smo kao generacija debitovali na velikim takmičenjima. Kada imaš hemiju i zajedništvo u ekipi, sve ostalo je veoma lako. Imamo iskusnog trenera koji će nas usmeriti u dobrom pravcu. Na nama igračima je da sklonimo ego sa strane, da se svi stavimo u službu ekipe, da zaboravimo na uloge koje imamo u klubovima u toku sezone i da se stavimo u službu reprezentacije, jer mislim da nema ništa lepše od predstavljanja svoje zemlje na velikom takmičenju - istakao je Nedović.

Podsetimo, ovaj 30-godišnjak iz Nove Varoši je dres Crvene zvezde nosio od 2009. do 2012. godine.

BONUS VIDEO: DOMINACIJA: Prvih sedmorica skakača u NBA ligi u ovom trenutku su Evropljani!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUTALNO POJAČANJE U HUMSKOJ! Partizan dovodi fenomenalnog NBA šutera