BOGDANOVA OSVETA: Bogdanović ostvario rekord sezone i to protiv kluba koji je 17 puta bio NBA prvak (VIDEO)

D. N.

13. 02. 2022. u 22:26

BOGDAN Bogdanović je imao poseban motiv u nedelju.

БОГДАНОВА ОСВЕТА: Богдановић остварио рекорд сезоне и то против клуба који је 17 пута био НБА првак (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

U sedmici za nama završen je prelazni rok u NBA ligi, a lokalni mediji u Atlanti spominjali su kao mogućnost da se Houksi odreknuo srpskog reprezentativca, i to da bi doveli "nekog ko je trenutno u boljoj formi" (Bogdanović je imao dve pauze ove sezone zbog povreda) "kako bi se napravio iskorak u odnosu na plasman u finale Istočne konferencije 2021.

Najčešće se kao partner Houksa za razmenu igrača spominjao Boston, ali je uprava legendarnih Seltiksa, koji su čak 17 puta osvajali najjače košarkaško prvenstvo na svetu, poručio da ne bi baš uzeli Bogdanovića umesto Markusa Smarta, jer, eto, imaju boljeg igrača.

Istini za volju, "kelti" su zahvaljujući nestvarnoj trećoj deonici, u kojoj su dali čak 42 poena, a primili samo 23, pobedili Atlantu (105:95), ali... Bogdanović je zablistao.

I, ostvario košgeterski rekord sezone.

Bogdan Bogdanović / Foto: AP

Nakon što je dan ranije sa 23 poena San Antoniju popravio svoj najbolji ovosezonski učinak (u dva navrata je postigao po 20  poena), ovoga puta je postigao 26.

Za 37 minuta na parketu, šutirao je 6/10 za dva poena, 3/10 za tri, a ostvario je i šest skokova, dve asistencije, jednu osvojenu loptu i jednu izgubljenu.

Od njega je efikasniji u Atlanti bio samo Trej Jang (30 poena, šut 9/26), a kod Bostona su se istakli Tejtjum sa 34, Braun sa 17, dok je pomenuti Smart ubacio 13.

Atlanta Houksi su doli do učinka 26-30 i deseti su u Istočnoj konferenciji, a Boston je sa 33-25 na šestoj poziciji.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja