KAKO, SRBINE, KAKO? "Prebijeni" Nikola Jokić izveo magiju i zadivio Ameriku (VIDEO)

D. N.

22. 01. 2022. u 12:38

NIKOLA Jokić je ponovo izveo potez za pamćenje.

КАКО, СРБИНЕ, КАКО? Пребијени Никола Јокић извео магију и задивио Америку (ВИДЕО)

Tanjug/AP

U noći za nama, Jokić i povredama skrhani Denver Nagetsi su se namerili na treći najbolji tim Zapadne konferencije, ujedno i najveće iznenađenje šampionata, Memfis Grizilije.

Uz sjajnu igru koju je pružio Dža Morant, Memfis je pobedio ekipu Denvera i pored fantastične partije Nikole Jokića, ali će se taj meč pamtiti i po jednom čudesnom potezu srpskog asa.

Nakon što je u prethodnom meču, protiv Los Anđeles Klipersa, odlučio pobednika maestralnom asistencijom koja je zadivila i možda najpoznatijeg "asistenta" u istoriji NBA lige, Medžika Džonsona, Jokić se i ovoga puta poigrao s rivalima u jednom trenutku.

Naime, dok je bio na bočnoj ivici reketa, a čuvao ga je snažni Stiven Adams (o kome je Jokić posle meča govorio s ogromnim poštovanjem), Nikola je u jednom trenutku, a potpuno iznenadno za rivala, loptu bacio tik iznad Adamsove glave - pravo u ruke Erona Gordona, koji je poentirao.

- Nikola Jokić je upravo postao prvi igrač u istoriji Nagetsa koji je ostvario četiri uzastopna tripl-dabla. A ovo je možda najbolja asistencija od svih koje je imao na ovom meču, javio je američki portal "Atletik" uz snimak te košarkaške magije:

Inače, na ovoj utakmici, Jokić je izveo samo tri slobodna bacanja, iako su ga suparnici iz ekipe "grizlija" prilično "pretukli". 

Na to je ukazao i novinar uglednog američkog "Forbsa", Džo Raš, sledećim rečima i priloženim snimkom:

- Savršeni primer kako brutalno, očičgledno, jasno, eksplicitno i bez ikakve sumnje Nikola Jokić biva redovno fauliran, a NBA sudije prosto i apsolutno odbijaju da to sviraju. Džoker je potom izveo briljantno dodavanje za zakucavanje Džefa Grina, ali, opet... Ovo je farsa, poručio je Raš.

Nikola Jokić - statistika

Podsetimo, Nikola Jokić i ove sezone ima fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno postiže 25,9 poena po meču, ima čak 13,9 skokova po utakmici, uz 7,5 asistencija po takmičarskom nastupu.

Šta sledi za Jokića i Denver?

Nikola Jokić i Denver naredni meč igraju već u ponedeljak, dva sata iza ponoći, kada će dočekati Detroit Pistonse u prvom od dva uzastopna međusobna duela.

U ovom trenutku Nagetsi su, uz učinak 23-21, šesti u Zapadnoj konferenciji NBA lige, a Detroit je pretposlednji, 14. na "istoku", sa 11-34. Na predstojećoj utakmici za Denver bi trebalo da debituje najnovije pojačanje, četvorostruki Ol-star, centar Demarkus Kazins, dok je u noći za nama već debitovao novi šuter, Brin Forbs, koji je šutirao skromnih 4/13 (trojjke 1/3) i utakmicu završio sa devet poena.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVE REČI IRVINGA: Sjajni šuter ismejao američki drim-tim