ČAČANSKI GEN POBEDNIKA Darko Rajaković predvodio Memfis sa klupe u pobedi nad Voriorsima

Novosti online

12. 01. 2022. u 20:27

DO kraja života će Darko Rajaković pamtiti 11. januar 2022. Srpski stručanjak je tog dana debitovao kao glavni trener Memfisa usled izostanka Tejlora Dženkisa koji se nalazi u kovid-protokolu, a svoj veliki dan dodatno je ulepšao ostvarenom pobedom nad drugoplasiranom ekipom Zapada, Golden stejtom - 116:108.

ЧАЧАНСКИ ГЕН ПОБЕДНИКА Дарко Рајаковић предводио Мемфис са клупе у победи над Вориорсима

foto: kk memfis

DARKO RAJAKOVIĆ SA KLUPE MEMFISA SAVLADAO GOLDEN STEJT

Još jedan rođeni Čačanin iz velike loze grandioznih košarkaških umova koje je dao grad kraj Morave je, tako, posle Igora Kokoškova postao drugi strateg iz Srbije, koji je kao glavnokomandujući vodio jedan NBA tim.

"Grizliji" su trenutno tim sa najboljom formom u celoj ligi, nalaze se u neverovatnoj seriji od deset pobeda u nizu, čime su se uzdigli na četvrto mesto u svojoj konferenciji. Ogromne zasluge za te rezultate idu, bez sumnje, i Rajakoviću, koji se od 2012. nalazi u sistemu najjače košarkaške lige sveta vodeći prvo razvojni tim Oklahome, da bi kasnije pet sezona proveo kao asistent u Tanderima, jednu u Finiksu, dok je od 2020. deo stručnog štaba Memfisa. Pravi dokaz čoveka koji od početka karijere nije išao prečicama, već korak po korak i zaslužio svojih "pet minuta".

- Momci su odigrali još jedan odličan meč, držali su se zajedno sve vreme i kroz sve uspone i padove - rekao je Rajaković posle svoje istorijske utakmice.

Jokić promašio pobedu

JOŠ jednu vanserijsku partiju odigrao je Nikola Jokić u porazu Denvera od LA Klipersa (85:87). Srpski košarkaš meč je završio sa 21 poenom (9/14 iz igre), 13 skokova i osam asistencija, ali je i promašio trojku za pobedu u poslednjim sekundama.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a