PARTIZAN ODRŽAO ČAS KOŠARKE TRENTU: Crno-beli samleli rivala za novu pobedu u Evrokupu

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

12. 01. 2022. u 19:37

PARTIZAN je pragazio Trento sa 97:65 u "Štark areni" u 9. kolu Evrokupa i tako se vratio na pobednički kolosek u ovom takmičenju.

ПАРТИЗАН ОДРЖАО ЧАС КОШАРКЕ ТРЕНТУ: Црно-бели самлели ривала за нову победу у Еврокупу

KK Partizan / Dragana Stjepanović

Iako su crno-beli igrali bez četiri igrača - Nemanje Dangubića, Alekse Avramovića, Dušana Miletića i Radeta Zagorca ni to nije pomoglo gostima da budu konkurentni u Beogradu.

Izabranici Željka Obradovića su pitanje pobednika rešili već posle prve četvrtine kada su imali prednost od 19 razlike - 27:8. Dominacija se ogledala i u tome da su domaći rivala ostavili na jednocifrenom broju poena u uvodnom kvartalu.

Konsolidovao se malo Trento u drugom delu, no bilo je jasno da će u prestonici Srbije doživeti debakl, što se na kraju i desilo. Partizan ni u jednom momentu utkamice nije spuštao gas i na kraju je upisao novu pobedu.

Navijače može da raduje dobra partija Jama Madara koji je meč završio sa 18 poena i četiri pogođene trojke. Bio je najefikansiji u crno-belom taboru.

Za Obradovića je dobro da se jedan od nosilaca ekipe, Zek Ledej nije mnogo potrošio, pošto je na terenu proveo 14 i po minuta i postigao dva poena, uz isto toliko skokova.

Osim Madara u domaćem timu su se istakli Dalas Mur i Kevin Panter sa po 17 poena. Na drugoj strani najbolji je bio Andrea Mecanote koji je postigao 15 poena, pratio ga je Dijego Flakadori sa 13.

Partizan sada ima učinak 7-2, a Trento 1-8.

Partizan - Trento 97:65 (27:8, 25:22, 22:23, 23:12)

Dvorana: "Štark arena". Gledalaca: 5.151. Sudije: Elijas Koromilas (Grčka), Igor Dragojević (Crna Gora), Cici Gentian (Albanija).

Partizan: Kuruc 2, Panter 17, Ledej 2, Koprivica 7, Smailagić 10, Mur 17, Glas 7, Lesor 7, Trifunović 10, Madar 18.

Trento: Vilijams 11, Konti 4, Morina, Foraj 6, Zangeri, Flakadori 13, Mecanote 15, Del'Ana, Ladurner 2, Karolajn 14.

Četvrta četvrtina: Partizan - Trento 97:65

40' - Sjajno zakucavanje Ledeja za plus 30 - 95:65. Ekipa iz Beograda je navijačima priredila jednu sjajnu košarkašku predstavu, a meč je okončan još jednim zakucavanjem, ali sada Glasa.

39' - Foraj je pogodio flouter, ali je Trifunović na drugoj strani pogodio trojku i na taj način potvrdio dominaciju crno-belih.

38' - Podiže ponovo razliku Partizan u finišu utakmice. Najpre je pogodio Glas, a onda i Madar. Velika agresivnost izabranika Željka Obradovića iako je meč odavno rešen - 90:59.

36' - Odlična utakmica i odličan šut Madara. Mladi plejmejker je postigao četvrtu trojku iz petog pokušaja. Domaćin je odličan bio u šutu s polja.

35' - Još jedan taj-aut zatražio je trener gostiju nakon što je Koprivica poentirao nakon asistencije Glasa.

34' - Četiri poena je vezao Trifunović, da bi za goste precizan bio Flakadori. Meč je odavno gotov, samo je pitanje koji će biti konačan rezultat - 81:57.

31' - Sjajan napada Partizana koji je trojkom završio Madar. Ostao je Izraelac sam i kaznio lošu odbranu protivnika.

Treća četvrtina: Partizan - Trento 74:53

30' - Alen Smailagić je pogotkom sa linije penala stavio tačku na treći period. Partizana još 10 minuta deli od sedme pobede u Evrokupu.

29' - Vezao je Partizan četiri poena preko Lesor i Panter, da bi novu trojku postigao Mecanote. Uzvratili su crno-beli sa tri poena, ali je Koprivica pogodio uz faul, a potom i realizovao slobodno bacanje.

27' - Krenuo je šut s polja italijansku ekipu. Vilijams je takođe bio precizan van linije 6,57. Pre toga Lesor je pogodio jedno od dva slobodna bacanja.

26' - Nastavlja bek crno-belih da igra simultanku. Na drugoj strani nakon pogotka Flakadorija sa linije penala, dve vezane trojke je postigao Mecanote i to je nateralo Obradovića da zatraži minut odmora - 64:45.

25' - Odlična odbrana Mura i častio se lakim polaganjem u kontri. Ne padaju crno-beli i znalački čuvaju stečenu prednost. Usledio je i prvi tajm-aut u drugom poluvremenu.

24' - Naskočio je lepo Dalas Mur i pogodio sa poludistance. Dobru utakmicu za sada igra i bek crno-belih koga služi šut.

23' - Partizan je drugo poluvreme počeo serijom 6:0. To je prekinuo Vilijams, a potom je nakon neuspešne alej-up kombinacije iz kontre poentirao Kerolajn.

Druga četvrtina: Partizan - Trento 52:30

20' - Odlično prvo poluvreme za Partizan. Trento je koliko-toliko popravio utisak u popravio utisak u drugoj četvrtini.

19' - Mur igra dobru utakmicu i pogodio je dugu dvojku, a potom i trojku iz desnog kornera, te je na taj način stigao do 11 poena - 50:26.

18' - Domaćin nije iskoristio još jedan napad i kaznio je to Kerolajn koji je poentirao uz prekršaj. Uspeo je da pogodi i dodatno slobodno bacanje.

18' - Ispunio je Partizan bonus i Trento to koristi da dođe do poena sa linije penala. Ipak, crno-beli i dalje imaju ubedljivu prednost.

14' - Nakon minuta odmora trojku na isteku napda postigao je Gregor Glas, ali je istom merom uzvratio Mecanote i to je bila prva trojka gostiju iz 10 pokušaja, dok su crno-beli na 5/8 - 41:19.

14' - Serija nekoliko loših napada na obe strane. Pogotkom sa poludistance je to prekinuo Luka Konti, a Željko Obradović je uzeo prvi tajm-aut na utakmici.

15' - Koprivica je napravio faul u napadu, a onda je i na šutu za tri poena nepropisno zaustavio Foraja koji je pogodio dva od tri penala.

14' - Uživaju "grobari" u predstavi izabranika Željka Obradovića koji melju rivala nakon skoro 15 minuta košarke. Novu trojku postigao je domaćin, ovoga puta je precizan bio Trifunović za +26 - 38:12.

12' - Za sada sve poene za Partizan u drugom delu postiže samo Madar. Vezao ih je osam, i čini se da italijanskoj ekipi preti katastrofa.

11'- Druga četvrtina počela je košem Ladurnera, ali ja na drugoj strani Jam Madar bio precizan van linije 6,75. Inače, Trento do sada nije pogodio nijednu trojku - 30:10.

Prva četvrtina: Partizan - Trento 27:8

10' - Kakav finiš prve četvrtine - trojka Kevina Pantera koji je već na 11 poena, a crno-beli su odigrali fantastičan uvodni period i rivala su ostavili na jednocifrenom broju poena.

9' - Ništa ne može da pogodi italijanska ekipa i Partizan to koristi koji igra pametno u napadu i nakon tri pogođena bacanja Smailagića ima velikih 18 razlike - 24:6.

7' - Strašna igra Partizana! Promašaj Mura zakucavanjem je prikucao Kuruc. I gosti su konačno poentirali, a onda je Mur bio precizan sa poludistance.

5' - Partizan igra odlično na oba kraja terena i već je razlika dvocifrena nakon poena Mura posle odličnog dodavanja Smailagića. Trento je sa šest minuta igre postigao samo četiri poena - 14:4.

4' - Sjajna igra beka crno-belih. Za sada je na 3/3 iz igre, a domaćin nastavlja sa odličnom igrom. U strelce se upisao i Dalas Mur koji je pogodio flouter i tako je naterao trenera gostiju Emanuela Molina da zatraži prvi tajm-aut.

2' - Lepo je nakon prodora do koša stigao Smailagića, da bi na drugoj strani usledio fantastičan potez Vilijamsa koji je sjajno zakucao na drugi obruč. Panter se dobro uveo u utakmicu koji je ponovo poentirao - 6:2.

1' - Meč je počeo promašajima na obe strane, a onda je Kevin Panter postigao prve poene. Amerikanac je bio precizan sa poludistance.

Uoči meča:

Trener Željko Obradović na ovom meču neće moći da računa na četvoricu igrača, a razlog je virus korona. Najpre su zaraženi bili Nemanja Dangubić i Aleksa Avramović, a danas su na redovnom testiranju pozitivan test dobili kapiten Rade Zagorac i centar Dušan Miletić.

Ipak, uprkos tome Partizan je favorit protiv italijanske ekipe koja je u dosadašnjem delu takmičenja ostvarila samo jednu pobedu.

Crno-beli su sa Trentom od 2018. godine do danas odigrali šest mečeva i Beograđani su upisali pet trijumfa i to uzastopnih.

Partizan posle osam kola ima učinak 6-2, baš kao i ekipe Lokomotive i Huventuda.

BONUS VIDEO: Plate NBA košarkaša: da li je Jokić stvarno MVP?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest