FMP SE POJAČAO: Dvojica mladih košarkaša stigla u Železnik

Tanjug

28. 12. 2021. u 16:00

MLADI košarkaši Marko Gušić i Nikola Manojlović novi su igrači FMP-a, saopštio je danas klub.

ФМП СЕ ПОЈАЧАО: Двојица младих кошаркаша стигла у Железник

foto: EPA

Kako se navodi, oni su sa ekipom iz Železnika potpisali višegodišnje ugovore.

Manojlović je rođen 14. februara 2002. godine u Novom Sadu. Prošao je mlađe kategorije Crvene zvezde gde je bio i kapiten juniora.

Na ANGT Evroliginom kvalifikacionom turniru u Beogradu bio je i član idealne petorke turnira gde je na najbolji način nagovestio svoj potencijal.

Takođe, nastupao je za reprezentaciju Srbije do 16 godina na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu i bio najbolji strelac i skakač ekipe sa prosečnih 14 poena i 5,1 skokom.

Bio je član selekcije Srbije do 18 godina na Evropskom prvenstvu u Grčkoj 2019. godine.

Marko Gušić je rođen 6. avgusta 2002. godine u Beogradu. Prošao je mlađe selekcije Mladosti iz Zemuna, Mege i Crvene zvezde.

Sezonu u juniorima je propustio zbog teže povrede, a potom je leto proveo sa prvim timom crveno-belih za koje je i debitovao u regionalnom takmičenju. On pokriva pozicije krila i beka, visok je 202 centimetra.

Za FMP u ovoj sezoni već sa ozbiljnom minutažom u ABA ligi nastupaju Nikola Šaranović (2003. god.), Milutin Vujičić (2002) i Marko Pavićević (2001).

BONUS VIDEO: Novak Đoković došao na utakmicu košarkaša Zvezde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba