CELOM TEKSASU SE I DALJE VRTI U GLAVI: Nikola Jokić, od dve tehničke do magije koja će se vrteti na špicama (VIDEO)

D. N.

12. 12. 2021. u 13:21

NIKOLA Jokić je i na poslednjem u nizu od sedam gostovanja nastavio sa NBA bravurama u dresu Denver Nagetsa, a javnost u Sjedinjenim Američkim Državama ostala je još jednom zatečena onim što Srbin radi u najjačoj ligi sveta.

ЦЕЛОМ ТЕКСАСУ СЕ И ДАЉЕ ВРТИ У ГЛАВИ: Никола Јокић, од две техничке до магије која ће се вртети на шпицама (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Nakon što je Jokić ostvario treći uzastopni tripl-dabl i to u prvom od dva uzastopna meča sa San Antoniom, Srbin je iznova zablistao.

Ovoga puta u pobedi nad Sparsima, u kojoj je Jokić predvodio klub iz Kolorada uz fantastičnu ličnu statistiku.

Naravno, iako je Denver potpuno drugačija ekipa kada Nikola igra i kada je van terena (s njim na parketu Nagetsi su ove sezone dali 184 poena više od rivala, a s njim na klupi - primili su 183 više od suparnika), ovoga puta je Srbin imao izvrsnu pomoć od "drugopozivaca" iz spoljne linije - Markus Hauard je ubacio šest trojki iz 12 pokušaja, novajlija "Bouns" Hajland četiri iz devet, starter Monte Moris je šutira 4/8 sa distance, ali su se više od puke statistike izdvojile neke bravure.

Možda ponajviše ona koju je MVP NBA lige izveo.

Naime, Nikola Jokić je u jednom trenutku gotovo celu postavu Sparsa koja je bila na parketu zbunio svojom kretnjom, a onda asistencijom.

Pivotirao je centar Denvera u reketu San Antonija, i to toliko brzo da se čuvarima verovatno zavrtelo u glavi, a onda je u svom stilu, bez gledanja, pronašao Arona Gordona koji je pogodio trojku:

- Nema mnogo profesionalaca koji mogu ovo da izvedu, poručili su iz redakcije američkog "Atletika", a među onima koji su "retvitovali" ovaj potez bili su i navijači Sparsa ("Da, baš nas je sj*** ovim") i neki neutralni ("Čista košarkaška umetnost!").

Ali, bila je to samo jedna od nestvarnih majstorija koje je Srbin izveo na meču u Teksasu. 

On i Fakundo Kampaco imali su još dodavanja za pamćenje, koje u jednominutnom snimku možete i vi da vidite. I da uživate:

Njihovim stopama krenuo je i krilni igrač, Aron Gordon, koji se i sam zabavljao "imitirajući Nikolu" kada je o dodavanjima reč:

Istina, na ovom meču Jokić je pre pomenutih bravura dobio dve tehničke greške, jednu zbog svađe sa sudijama, a drugu, koja je okarakterisana kao "ne i nesportska", te nije bila i isključujuća, jer je uradio ono što je pravilima igre zabranjeno - posle zakucavanja je ostao da se drži za obruč, pa se malo i izdigao, kao da vežba zgibove:

- Rekli su mi da sam malo preterao, prokomentarisao je naš as ovu drugu tehničku grešku.

Kako zbog nje nije isključen, nastavio je sa majstorijama, pa je i poveo ekipu do 13. pobede, a i popravio svoje ovosezonske učinke. On je, podsetimo, peti u celoj NBA ligi po broju poena po meču, drugi je u ovom šampionatu po skokovima po utakmici, a 12. po asistencijama. 

U sedmici na izmaku je je po ostvarenim tripl-dabl učincima prestigao i legendarnog Lerija Birda, a uskoro će ljubitelji košarke moći ponovo da uživaju u njegovim majstorijama.

Nagetsi su trenutno na učinku 13-13 i zauzimaju sedmo mesto u Zapadnoj konferenciji, a naredni meč igraju na svom terenu protiv Vašingtona, koji je sedmi na "Istoku", ali sa 15-12 kada se radi o odnosu pobeda i poraza.

Utakmica je na programu u utorak tri sata iz a ponoći po srednjeevropskom vremenu, 

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna