BOGDANOVIĆ I DALJE TRAŽI RUKU: Atlanta pobeđuje, Bogdan promašuje! Pokuševski gledao kako se ruši gigant

Novosti online

28. 10. 2021. u 08:13

KOŠARKAŠI Atlante pobedili su noćas na gostovanju ekipu Nju Orleansa sa 102:99, i tako upisali treću pobedu iz četiri odigrana meča u NBA ligi.

БОГДАНОВИЋ И ДАЉЕ ТРАЖИ РУКУ: Атланта побеђује, Богдан промашује! Покушевски гледао како се руши гигант

Foto AP

Krajem prve četvrtine domaći tim je vodio sa 33:17, ali je Atlanta do poluvremena smanjila razliku. U nastavku Atlanta se bolje snašla u samoj završnici, i do pobede je došla iskoristivši 21 skok u napadu.

Tre Jang je vodio tim iz Džordžije sa 31 poenom, sedam asistencija i pet skokova, Džon Kolins je dodao 16 poena uz 12 skokova, Deandre Hanter je upisao 13 poena, a srpski košarkaš Bogdan Bogdanović je za nešto više od 31 minuta zabeležio 12 poena, i po tri skoka i asistencije uz skroman procenat šuta.

U Nju Orleansu bolji od ostalih bio je Devonte Grem sa 21 poenom, šest asistencija i pet skokova, Brendon Ingram je postigao poen manje uz osam skokova, dok je Jonas Valančijunas zabeležio dabl-dabl učinak sa 16 poena i 15 skokova.

Nju Orleansu je ovo četvrti poraz iz pet mečeva u NBA ligi.

Ekipa Oklahoma Sitija na svom terenu je bila bolja od Los Anđeles lejkersa sa 123:115.

Lejkersi su tokom druge četvrtine vodili sa 56:30, da bi do kraja treće četvrtine potpuni preokret napravila domaća ekipa, koja je povela sa 97:95.

Šej Gildžes-Aleksander je za Oklahomu postigao 27 poena uz devet skokova i pet asistencija, Darijus Bizli je upisao 20 poena uz šest skokova, dok je Džoš Gidej dodao 18 poena uz 10 asistencija. Srpski igrač Aleksej Pokuševski za malo više od sedam minuta na terenu nije upisao nijedan poen.

U timu iz Kalifornije, koji ponovo nije mogao da računa na povređenog Lebrona Džejmsa, najbolji učinak imao je Entoni Dejvis sa 30 poena i osam skokova, a Rasel Vestbruk je zabeležio tripl-dabl sa 20 poena, 14 skokova i 13 asistencija.

Lejkersi imaju dve pobede i tri poraza, dok je Oklahomi ovo bila prva pobeda iz pet mečeva.

Minesota je na gostovanju pobedila aktuelne šampione NBA lige, ekipu Milvokija sa 113:108.

Do prve pobede u Milvokiju, nakon sezone 2013/14, vodio ih je Dianđelo Rasel sa 29 poena, šest asistencija i pet skokova, a po 25 poena su upisali Karl Entoni-Tauns i Entoni Edvards.

MVP prošlosezonskog finala NBA lige Janis Adetokumbo bio je najefikasniji u Milvokiju sa 40 poena, 16 skokova i sedam asistencija, Kris Midlton je zabeležio 16 poena, a Grejson Alen je dodao 13 poena.

Minesota posle četiri utakmice ima tri pobede i poraz, a Milvoki je na učinku 3/2.

Klivlend je na gostovanju bio bolji od Los Anđeles klipersa sa 92:79.

Ovo im je ujedno prva pobeda na gostovanju kod Klipersa, od marta 2016. godine, a do nje ih je predvodio Kolin Sekston sa 26 poena i sedam skokova, Darijus Garland je dodao 16 poena, a Riki Rubio je postigao poen manje.

Za Kliperse najviše poena postigli su Nikolas Batum i Redži Džekson, po 16, dok je Pol Džordž upisao 12 poena uz 10 skokova.

Klivlend ima učinak od tri pobede i dva poraza, a Klipersi su na učinku 1/3.

Šarlot je na gostovanju savladao Orlando sa 120:111, i sada ima skor 4/1, dok je tim sa Floride na jednoj pobedi i četiri poraza.

Vašington je u Bostonu bio bolji od istoimene ekipe sa 116:107, pa tim iz glavnog grada SAD ima učinak od tri pobede i jednog poraza, dok Boston ima skor 2/3.

Na gostovanju je pobedu upisala i ekipa Majamija, koja je bila bolja od Bruklina sa 106:93. Majami ima 3/1 u NBA ligi, a Bruklin je na učinku od dve pobede i tri poraza.

Toronto je na svom terenu pobedio Indijanu sa 118:100, i sada ima dve pobede i tri poraza, a Indijana je ostala na jednoj pobedi uz četiri poraza.

Domaću pobedu upisala je i ekipa Portlanda, koja je savladala Memfis sa 116:96. Obe ekipe imaju učinak od dve pobede i dva poraza.

Sakramento je na gostovanju pobedio prošlosezonskog finalistu NBA lige ekipu Finiksa sa 110:107. Sakramento ima učinak 2/2, a Finiks ima jednu pobedu i tri poraza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

„MALENE“ VREBAJU ŠANSU: Počinje plej-of nacionalnog šampionata za košarkašice