ZVEZDA ZABLISTALA Evroliga se vratila u Arenu, i to kako - pao Žalgiris!

A. Ilić

13. 10. 2021. u 17:34 >> 20:54

KOŠARKAŠI Crvene zvezde upisali su drugu pobedu u Evroligi u novoj sezoni. Večeras su crveno-beli bili bolji od Žalgirisa 73:61 (13:14, 16:13, 17:15, 27:19)

ЗВЕЗДА ЗАБЛИСТАЛА Евролига се вратила у Арену, и то како - пао Жалгирис!

FOTO:KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde otvorili su meč odličnom odbranom, ali je nedostajao napad. Zvezda je nakon pet minuta igre imala sedam poena prednosti (12:5). Ipak, usledio je prazan hod koji su gosti iskoristili te nakon 10 minuta dolaze do prednosti 13:14. 

Pripala je Zvezdi druga deonica, vodili su u većem delu četvrtine, održavali su do tri poena prednosti, sve do sredine četvrtine kada trojkom Nilsa dolaze do 17:19, gosti su potom imali i četiri poena suficita, a onda su na scenu stupili Dobrić i Kuzmić, Zvezda je izjednačila, Nebo je zadavao dosta problema domaćima u reketu. Nakon lavovske borbe Zvezda na poluvreme odlazi sa 29:27. 

FOTO:KK Crvena zvezda

Treća deonica bila je pod kontrolom Zvezde. Vodio je tim sa Malog Kalemegdana, u jednom trenutku i maksimalnih sedam poena do tada, tvrdo i hrabro igrali su i jedni i drugi, do kraja treće deonice Zvezda je održavala četiri poena prednosti, a tako je i završen treći period 46:42. 

U dva navrata u četvrtoj deonici Zvezda je imala plus 8, odlično su domaći igrali u odbrani, a proradio je i dugo čekan napad. Odlično su preuzimali igrači Zvezde, te su se gostima "stegle" ruke. Zvezda je to iskoristila da dođe do ubedljive pobede 73:61. 

CRVENA ZVEZDA: Lazarević 2, Volters 11, Uskoković, Davidovac 7, Mitrović 12, Lazić, Kalinić 15, Dobrić 13. Holins 5, Simonović 3, Ivanović 3, Kuzmić 2. 

ŽALGIRIS: Blažević 4, Lekavičius 11, Nebo 14, Mudiej , Kalnietis 2, Jankunas, Lukosiunas, Milaknis, Strelniekis 6, Kavano 8, Džifi 11, Ulanovas 5. 

FOTO:KK Crvena zvezda

Pogledajte kako je utakmica protekla uz prenos uživo na portalu "Novosti":

ČETVRTA ČETVRTINA 

40' Holins je otklonio trojkom svaku sumnju. Zvezda na 71:61, a Davidovac poenima završava meč 73:61. 

39' Prvi put Zvezda na +10. Nikola Kalinić u pravom donosi Zvezdi dvocifrenu prednost, a potom Lekavičijus sa "penala" dolazi do poena.  

37' Zvezda na plus šest (64:58), Kavano je napravio četvrti faul, a sa druge strane Kalinić i Dobrić vode Zvezdu do maksimalnih +8 - 66:58 

34' Promašio je Luka Mitrović za dva, a sa druge strane Kavano pogađa prvu trojku na meču iz drugog pokušaja - 58:55. 

FOTO:KK Crvena zvezda

33' Kaliniću je dosuđena tehnička greška zbog simuliranja faula, a Strelniekis je iskoristio penal, da bi odmah potom Mitrović uz faul podigao Džoša Neba i poentirao. 

32' Potom odlično reaguje Dobrić na proigravanje Voltersa - 51:46

31' Kalntietis otvara poslednju deonicu prvim poenima na meču, odmah odgovara Marko Simonović trojkom, vraća Zvezdu na plus pet 49:44. 

TREĆA ČETVRTINA 46:42 

30' Luka Mitrović je bio polovičan sa penala. Kao i u prve dve, u finišu treće deonice Žalgiris je zaigrao znatno bolje, te su se vratili na prihvatljiv zaostatak od minus četiri. Crveno-beli su popravili šut za tri poena u odnosu na prvo poluvreme, pogodili su dva puta (od sedam), a sa "penala" su bili polovični jedan od dva. U trećoj deonisi sedam puta bili su precizni crveno-beli, iz 18 pokušaja, dok je Žalgiris šutirao 54 posto, 6 od 11. 

FOTO:KK Crvena zvezda

29' Nils upisuje 11. poen, novom trojkom vraća zelene na minus pet 45:40. 

28' Kalnietis gubi loptu, ne koristi to domaći sastav. Usledio je prazan hod na obe strane. 

27' Odlična odbrana Zvezde u dva napada, Holins i Simonović doneli su novu energiju Zvezdi, a Kalinić novim poenima, a potom i Holins Zvezdu vodi na +8, odnosno 45:37

26' Ognjen Dobrić dolazi do trojke sa druge strane, a potom Nebo pravi faul u napadu na 41:37. 

25' Nebo je večeras nerešiva enigma za Zvezdu, sa lakoćom dolazi do 14. poena, a Mitrović potom lako dolazi do poena da bi trojkom Lekavičius smanjio na poen zaostatka - 38:37. 

24' Ponogo su se "stegle" ruke domaćim košarkašima. Promašuje Volter, posle toga i Dobrić. Sa druge strane Ulanovas vraća Žalgiris na 36:32. 

22' Pet vezanih poena za Nikolu Kalinića tim sa Malog Kalemegdana ima do sada maksimalnih plus sedam. Nebo iz skoka zakucava potom za 34:29. 

FOTO:KK Crvena zvezda

21' Odličan početak treće deonice za crveno-bele. Nikola Kalinić je iz trka ubacio trojku -32:27 .  Uoči početka drugog poluvremena, trener Crvene zvezde Dejan Radonjić je istakao: - Odbrana nam je bila dobra, ali u napadu moramo da igramo tečnije, da bolje čitamo igru, da donosimo bolje odluke. Naravno, da zadržimo ovaj defanzivni nivo.

DRUGA ČETVRTINA 29:27 

20' Visoko izlaze igrači domaćeg tima, a Kavano to koristi da upiše svoje prve poene. Nejt Volters igra kao u transu. Upisao je deveti poen i to bez promašaja iz igre (4-4), a Kavano na sekundu pre kraja poluvremena pravi faul. Polovičan je bio Luka Mitrović sa penala 29-27, a upravo tim rezultatom završeno je prvo poluvreme.  U prvom poluvremenu Zvezda je postigla samo jednu trojku (iz devet pokušaja), ostala na 50% uspešnosti šuta za dva poena (9/18), a poravnala se po skok-učinku (15-15). Nejt Volters je jedini dao više od pet poena za crveno-bele (devet), a Nebo sa 10 predvodi goste, koji su šutirali 8/21 za dva, a 3/7 za tri.

19' Lekavičius uspeva da upiše prve poene, a Dobrić svojim četvrtim održava egal - 25:25. 

FOTO:KK Crvena zvezda

18' Nebo Džoš dolazi do poena u reketu, vraća sa druge strane Volters - 23:23. 

16' Ognjen Dobrić prekida Zvezdin košgeterski post. Potom i Ognjen Kuzmić poentira za 21:21 

15' Usledio je period tvrde i nimalo na oko lepe igre, muče se i jedni i drugi da dođu do poena, Zvezda dobro igra odbranu, međutim nedostaje napad. Zvezda je bez poena već četiri minuta -17:21.

14' Nils trojkom donosi novu prednost Žalgirisu 17:19. 

12' Nikola Ivanović poenima sa linije za slobodna bacanja uvećava prednost Zvezde na +3. Žalgiris za sada ne postiže poene iz kontri dok su crveno-beli upisali četiri.  

11' U prvoj deonici Zvezda je šutirala trojke 1/7 i to je glavni razlog što ima zaostatak. Za dva poena je bila polovična, 3/6, ima dva skoka manje (6-8), a loša napadačka serija na kraju uvodne četvrtine omogućila je seriju gostiju od 7:0.

PRVA ČETVRTINA 13:14

10' Ponovo Nils lako poentira. Prvo vođstvo gostiju - 13:14. Muči se Zvezda ne da dođe do poena, već i da dođe do pozicije za šut u ovim trenucima. Na kraju deonice 13:14 za Žalgiris. 

9' Nils trojkom Žalgiris vraća u život -13:12. 

8' Džoš krade loptu, sa druge strane dobro se Zvezda brani, ali ne koristi to Mitrović koji u narednom posedu pravi faul u napadu - 13:9. 

6' Izabranici Dejana Radonjića ne dozvoljavaju rivalu da lako dođe do poena, a sa druge strane gostujući sastav ušao je u bonus, Dejan Davidovac bio je polovičan sa penala - 13:7. 

FOTO:KK Crvena zvezda

5' Crveno-beli dolaze do najveće prednosti u dosadašnjem toku meča. Kalinić sa penala Zvezdi donosi 11:5. U međuvremenu Davidovac odličan u odbrani, krade loptu, a gosti nakon toga prinuđeni da traže minut odmora. 

4' Dobra Zvezda u skoku u napadu, nakon skoka Dobrića upisuje Volters prve poene - 9:5. Visok ritam igre u uvodnim minutima meča, dobro cirkuliše lopta. 

2' Odgovorio je Ulanovas, pa sa druge strane odmah vraća poene Volter. Prvu trojku potom ubacio je za Žalgiris Strelniekis, a Lazarević održava minimalno vođstvo Zvezde - 7:2. 

1'  Utakmica u Beogradskoj areni je počela. Eksplozija oduševljenja na tribinama, duel je otvorio Dejan Davidovac trojkom. 

UOČI MEČA 

Izabranici Dejana Radonjića nadaju se dobro popunjenim tribinama i velikoj podršci protiv litvanskog šampiona. Najavljeno je da će "delije" bodriti večeras svoje miljenike. 

Nakon dva poraza na startu Evrolige uprava Žalgirisa hitro je reagovala i na klubu dovela Slovenca Juru Zdovca. 

Nadaju se domaći igrači da bi ovaj meč mogao da bude "iskupljenje" za poraz od Igokee u ABA ligi prethodnog vikenda. 

FOTO:KK Crvena zvezda

Zanimljivo je da tim predvodi Emanuel Mudije nekadašnji saigrač Nikole Jokića u Denver Nagetsima. 

Crvena zvezda je u prvom kolu poražena od Fenerbahčea (61:57), a potom je tim sa Malog Kalemegdana slavio na gostovanju Makabiju u Tel Avivu (63:75)

BONUS VIDEO

 

PRATITE N PORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za kraljevsku krunu (VIDEO)