ABA 2 LIGA KREĆE NA ZLATIBORU: "Cilj nam je da budemo u vrhu tabele"

Novosti online

13. 10. 2021. u 15:15

U ponedeljak 11. oktobra počela je nova sezona ABA2 lige i prva dva kola ovog takmičenja će se igrati na Zlatiboru do 15. oktobra. Celokupno takmičenje je organizovano tako da se odigra u ukupno pet balona, od kojih je prvi na Zlatiboru i nakon njih plej of.

АБА 2 ЛИГА КРЕЋЕ НА ЗЛАТИБОРУ: Циљ нам је да будемо у врху табеле

FOTO: KK Zlatibor

Ovo je već treći put da se ovo elitno takmičenje organizuje i odigrava u sportskoj dvorani TRK Zlatibor. U ABA2 ligi učestvuje ukupno 14 ekipa iz zemalja bivše Jugoslavije, a Srbiju predstavljaju Mladost, Vojvodina i Zlatibor. Ostalih jedanaest ekipa koje se nadigravaju su Borac Banjaluka, Lovćen 1947, Helios Suns, MZT Skoplje, Pelister, Podgorica, Rogaška, Spars, Sutjeska, Široki i Vrijednosnice Osijek. U plej-of će se plasirati osam najbolje rangiranih timova.

KK Zlatibor je odlično startovao upisavši prvu pobedu protiv ekipe Vojvodine u izuzetno zanimljivoj i neizvesnoj utakmici koja je završena rezultatom 74:79. Posebno se istakao novi igrač KK Zlatibor Lakvinton Damon Li Ros, kojem je ovo ujedno bio i debi u ABA2 ligi. Pružio je fenomenalnu partiju sa čak 31 poenom, 11 skokova i dve asistencije za 30 minuta koliko je proveo na terenu. Nakon šest odigranih utakmica u ligi do sada, Li Ros ubedljivo drži prvu poziciju na listi najkorisnijih igrača lige, a njegov indeks uspešnosti od 43 je peti najbolji ikada u ABA2 ligi.

- Zlatibor u trku juri da zauzme svoje zasluženo mesto kao prepoznata i priznata destinacija koja je idealna za sportski turizam, što mi svojim trudom i zalaganjem dokazujemo, a cilj nam je da to mesto zaista bude u samom vrhu tabele na evropskom i svetskom nivou - izjavio je Nikola Novaković, direktor TRK Zlatibor.

- Sama činjenica da nam je po treći put ukazano poverenje da se balon takmičenje ABA2 organizuje u TRK Zlatibor dovoljno govori za sebe i nama je izuzetno drago što smo do sada ispunili sva očekivanja i konstantno radimo na tome da budemo još bolji - dodao je Novaković.

BONUS VIDEO 

 

ZAPRATITE N PORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju