BJELICA NE KRIJE ZADOVOLJSTVO ZBOG DOLASKA U GOLDEN STEJT: Kari kao iz video-igrice

S. O.

28. 09. 2021. u 21:20

ZA sjajnog košarkaša ima mesta u svakom timu. To je i primer Nemanje Bjelice, koji je tokom prošle sezone igrao za Sakramento i Majami, a ove će nositi dres Golden Stejta.

БЈЕЛИЦА НЕ КРИЈЕ ЗАДОВОЉСТВО ЗБОГ ДОЛАСКА У ГОЛДЕН СТЕЈТ: Кари као из видео-игрице

FOTO: AP

Srpski as će na Zapadnoj obali uz Stefa Karija, Kleja Topmsona i Drejmonda Grina biti udarna pesnica "ratnika" u napadu na šampionsko prstenje.

- Trebalo mi je manje od minuta da prihvatim ponudu Voriorsa. Ovo je najbolja sredina za mene sada. Imamo jedan od najboljih timova u ligi i veoma sam srećan što sam tu - u nekoliko rečenica je Bjelica još jednom rastužio sve koji su i pomišljali da bi se po odlasku sa Floride vratio u Evropu...

Beli će u novom klubu  igrati sa, možda, najboljim šuterom današnjice Stefom Karijem, kojeg je veoma dobro upoznao u dosadašnjoj NBA karijeri.

- Vežbao sam nekoliko puta sa Stefom u Las Vegasu. Neverovatan je, kao iz video-igrice. On je toliko dobar igrač da sve što radi izgleda tako jednostavno, a vrlo je teško za druge, zato je poseban. Definitivno je promenio današnju košarku. I lično volim da igram small-ball košarku, da šutiram, a on je u tome izuzetno dobar - kaže Nemanja.

MOGU DA IGRAM I "PETICU"

BJELICA igra na svim pozicijama podjednako uspešno, a na pitanje da li bi mogao da zaigra i na "petici", odgovrio je:

- Znam da sam "streč četvorka" u NBA ligi, ali u ovom timu mogu da radim mnogo toga. Pre deset godina bio sam plejmejker, sada mogu da igram i "streč peticu". Sve dok sam na parketu i mogu da pomognem timu osećaću se dobro. Najvažnije je da pobeđujemo.

Osvrnuo se Nemanja i na strašnu trojku "ratnika".

- Kada ste na parketu sa Stefom, Klejom i Drejmondom sve vam je otvoreno. Protivnicima će biti mnogo teško, svi će biti fokusirani na to da sačuvaju Stefa, a on lagano svako veče ubacuje po 30 poena. Meni će lično biti lakše da igram kada sam kraj ovih momaka - priznaje Bjelica.

BONUS VIDEO: Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije