NEVIĐENA KRAĐA NA VELIKIM TAKMIČENJIMA: Pogledajte presedan koji nije imao uticaj na plasman Srpkinja u polufinale EP (VIDEO)

Novosti online

24. 06. 2021. u 09:26

ŽENSKA košarkaška reprezentacija Srbije je izborila plasman u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u Valensiji posle velike drame i produžetka savladale domaćina i aktuelnog šampiona Evrope, selekciju Španije (71:64).

НЕВИЂЕНА КРАЂА НА ВЕЛИКИМ ТАКМИЧЕЊИМА: Погледајте преседан који није имао утицај на пласман Српкиња у полуфинале ЕП (ВИДЕО)

Foto: FIBA

A sve je moglo da bude drugačije, ali na sreću nije. Šokantan sudijska odluka u poslednjem sekundu meča čini se nikada nije viđena na sportskim takmičenjima, kada je ovaj nivo u pitanju.

Dešavale su se greške sudija, naročito kada nisu imali mogućnost da pregledaju ponovljeni snimak, ali ono što smo sinoć videli u Valensiji je košarkaški presedan “oružana pljačka” u režiji “sudijske trojke čija imena nećemo ni da pominjemo.

Naime, sudije su u poslednjoj sekundi nakon jednog faula "na zemlji", pri rezultatu 62:61 za Srbiju, poklonile Španiji dva slobodna bacanja.

Srpkinje nisu bile u bonusu, nepropisno su zaustavile košarkašicu Španije pre prvog koraka, ali sudije su videle drugačije...

Njihova odluka šokirala je selektorku Marinu Maljković i srpske košarkašice.

Maljkovićeva je tražila da pogledaju snimak, ali su oni i nakon gledanja ostali pri sramnoj odluci. Nije postojao jedan elemenat za razmišljanje da li se radilo o slobodnim bacanjima.

Ipak, pravda je na kraju pobedila! Uvinja je pogodila prvo slobodno bacanje i promašila drugo, pa je utakmica otišla u produžetak.

U dodatnih pet minuta viđena ja sjajna igra našeg tima, koji zasluženo dolazi do veličanstvenog trijumfa i plasmana u polufinale Evrobasketa.

A valja istaći i zanimljiv podatak o neverovatnoj Sonji Petrović Vasić, koja nikada do sada nije ubacila preko šest poena protiv Španije. I baš kada je grafika pokazala da je naša najbolja igračica ubacila sedam poena i prebacila tu magičnu granicu, krenuo je potop “furije”.

Sonja je na kraju igral simutanku brojala do 19 poena, devet skokova i četiri asistencije. Svaka čast Sonja, svaka čast Srbijo...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati