SRBIJA ODRŽALA ČAS KOŠARKE GRČKOJ: Naše devojke ubedljivo došle do druge pobede na EP

Novosti online

18. 06. 2021. u 13:42

KOŠARKAŠICE Srbije odigrale su fantastičnu utakmicu protiv Grčke. One su slavile sa 85:51 i stigle su do druge pobede na Evropskom prvenstvu.

СРБИЈА ОДРЖАЛА ЧАС КОШАРКЕ ГРЧКОЈ: Наше девојке убедљиво дошле до друге победе на ЕП

FOTO: FIBA

Ako je bili mučenja sa Italijom, ovaj meč je bio prava demonstracije sile u kome je jasno stavljeno do znanja svim rivalkama na ovom takmičenju koliko su izabranice Marine Maljković kvalitetne i opasne.

Koliko su naše devojke bile dominantne najbolje pokazuje druga četvrtine u kojoj su Grkinjama dozvolile samo tri poena. Srbija je taj period utakmice dobile sa 23:3.

Naša selekcija je već na poluvremenu imala prednost od 24 razlike - 40:16. Ništa se nije promenilo ni u nastavku utakmice. Nastavila je Srbija da dominira i na kraju dođe do ubedljive pobede.

Najefikasnija u pobedničkoj selekciji bila je Aleksandra Crvendakić sa 13 poena, pratila ju je Dajana Butulija sa 11. Na drugoj strani jedina dvocifrena je bila Artemis Spanu sa 10 poena, dok je jedan manje postigla Eleni Bosana.

Srbija naredni meč igra u nedelju od 12 sati protiv Crne Gore. U drugoj utakmici grupe B danas od 15 sati se sastaju Crna Gora i Italija.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!