DONČIĆ ŽELI DA BUDE VOĐA SLOVENIJE: Čast mi je da igram za reprezentaciju, biću spreman za kvalifikacije za OI

Novosti online

18. 06. 2021. u 10:21

LUKA Dončić posle četiri godine ponovo igra za reprezentaciju Slovenije i spreman je da pomogne da se ova selekcija domogne Olimpijskih igara.

ДОНЧИЋ ЖЕЛИ ДА БУДЕ ВОЂА СЛОВЕНИЈЕ: Част ми је да играм за репрезентацију, бићу спреман за квалификације за ОИ

Foto: AP

Košarkaš Dalasa je poslednji put kad je nosio dres sa državnim grbom bio jedan od glavnih zašto je Slovenija postala prvak Evrope 2017. godine kada je u zanimljivom finalu pobedila Srbiju.

Dončić je odmarao nedelju dana i sad je spreman za nove izazove. Ističe da se oseća veoma dobro i da je spreman za izazove.

- Veoma se dobro osećam. Oduvek mi je bila čast da igram za Sloveniju. Naročito sa momcima kakve imamo. Nisam trenirao jednu nedelju. Za sada se još zagrevam, ali to nije važno. Biću spreman za kvalifikacije - rekao je Dončić.

Sjajni košarkaš naglašava da je atmosfera u reprezentaciji odlična. Svestan je da iako je mlad od njega se očekuje da bude vođa.

- Promenilo se dosta toga, ali u timu imamo druge vođe. Edo Murić, Klemen Prepelič, Jaka Blažič... Stvari su se promenile, uglavnom zato što Gorana nema. Moram da radim na tome da budem bolji vođa.

Zaključuje da sa Dalasom još ništa nije konkretno dogovorio, ali ističe da je sa njima u konstantnom kontaktu.

- Još uvek ništa nisam uradio u NBA ligi. Moj cilj je titula, ali još uvek je dugačak put do toga. U kontaktu sam sa Dalasom, ali nemam nikakvih obaveza - poručio je jedan od najboljih košarkaša današnjice.

Podsetimo, Slovenija se u kvalifikacijama za Olimpijske igre nalazi u u grupi B i igraće protiv Poljske i Angole. Ti mečevi se igraju u Kaunasu, a u grupi A su Litvanija, Koreja i Venecuela.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)