KOŠARKAŠICE PROTIV ITALIJE: Pokažite ko ste! Marina Maljković: "Verujem u tim"

S. O.

17. 06. 2021. u 08:00

DOŠLO je vreme za nove izazove i dokazivanja.

КОШАРКАШИЦЕ ПРОТИВ ИТАЛИЈЕ: Покажите ко сте! Марина Маљковић: Верујем у тим

FOTO:

Srpske košarkašice današnjom utakmicom protiv Italije (18.00), započinju pohod na Evropskom prvenstvu u španskoj Valensiji (grupe A i B, dok su C i D u Strazburu), a sutrašnji (12.00) duel sa Grčkom i u nedlju (12.00) protiv Crne Gore daće i odgovor o trenutnoj vrednosti izabranica Marine Maljković, koje su bezbroj puta dokazale da imaju kvalitet za medalju.

- Nikog ne bih izdvajala, ali sigurno će nam biti teško protiv svakog rivala. Ja verujem u ovaj tim, samo moramo da igramo našu igru. Ako malo iskočimo, nikog ne možemo da dobijemo - poručuje selektorka Marina Maljković.

- A, posle EP, opet u salu, pa pripreme za OI.

Već dobro znaju da kod Marine nema popusta. Svaka devojka mora da igra maksimalno, da "gine" za svaku loptu i da se samo iz takvog odnosa može stići do pobeda.

- Znamo da je prva utakmica najteža, ali ući ćemo sa velikom borbenošću, kao i uvek. To nam je glavni cilj, da se borimo od prvog do 40. minuta, da pružimo što bolju igru i da pobedimo. Najjača strana će biti ta naša borbenost, to će nam najviše ići u korist - kaže sjajni bek Saša Čađo.

Srpkinje su u Valensiju stigle kao bronzane sa minulog EP u Beogradu 2019, a već prve utakmice pokazaće da li ponovo imaju "štofa" za odličje.

- Očekivanja su uvek velika, s obzirom na uspehe koje smo imali u prošlosti. Spremale smo se naporno, nadam se da će iz toga proisteći rezultat - poručuje krilni centar Maja Škorić.

Pobednici grupa (ukrštaju se A-B i C-D) idu direktno u četvrtfinale (23. jun), a drugoplasirani i trećeplasirani razigravaju za plasman među osam (21. jun). Polufinalni dueli, mečevi za sedmo, peto i treće mesto i finale igraće se 26. i 27. juna u Valensiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati