ZVEZDA JE ŠAMPION SRBIJE: Hol vodio crveno-bele do pobede protiv Mege

Novosti online

13. 06. 2021. u 22:19

CRVENA zvezda osvojila je titulu šampiona Srbije, pošto je u majstorici pobedila Megu u dvorani "Aleksandar Nikolić" sa 77:65 i pobedila sa 2:1 u seriji.

ЗВЕЗДА ЈЕ ШАМПИОН СРБИЈЕ: Хол водио црвено-беле до победе против Меге

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Odličnu utakmicu odigrao je plejmejker Zvezde Lengston Hol koji je postigao 24 poena. Za njega izabranici Vlade Jovanovića nisu imali rešenje za njega.

Utakmicu je pratio i MVP Evrolige Vasilije Micić. Njega su navijači kluba sa Malog Kalemegdana pozdarvili gromoglasnim aplauzom.

FOTO: Đ. S.

Zasluženo su crveno-beli došli do 21. klupskog trofeja šampiona Srbije. Nije bilo lako, ali je tim Dejana Radonjića bio bolji u ovoj finalnoj seriji.

Ovo je klubu sa Malog Kalemegdana treća titula ove sezone. Prethodo su osvojili Kup Radivoja Koraća i ABA ligu.

Što se ovog meča tiče, prva četvrtine je protekla u znaku gostiju. Opet je Zvezda imala problema u odbrani i primila je 24 poena u uvodnih 10 minuta.

Ipak, zategli su domaći odbrani u nastavku utakmice, primili su samo 12 poena i otišli sa prednošću od osam razlike na odmor - 44:36.

Zvezda je sredinom treće četvrtine otišla i do plus 17 - 57:40. Mega se nije predavala, sjajnom igrom u oba pravca i serijom 0:10 u potpunosti se vratila u utakmicu.

Kada se najviše lomilo u finišu utakmice crveno-beli su bili bolji i na kraju zasluženo došli do nove titule šampiona Srbije.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je pomenuti Lengston Hol koji je postigao 21 poena, pratio ga je Ognjen Dobrić sa 15. Na drugoj strani najviše su se istakli Filip Petrušev i Marko Simonović sa po 15 poena.

 

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)