BOGDANOVIĆ JUNAK ATLANTE: Filadelfija se vratila sa -26, ali nije mogla protiv Srbina (VIDEO)

A. Ilić

06. 06. 2021. u 21:39

ATLANTA Hoksi našeg Bogdana Bogdanovića gostovali su Filadelfija Seventisikersima u Vels Fargo centru. Iako su imali izabranici Nejta Mekmilana 26 poena prednosti u poslednjem minutu strepeli su za pobedu i na kraju slavili `128:124. Srpski košarkaš ubacio je 21 poen.

БОГДАНОВИЋ ЈУНАК АТЛАНТЕ:  Филаделфија се вратила са -26,  али није могла против Србина   (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Atlanta je u večerašnjoj pobedi uspela da ubaci rekordan broj trojki kada je u pitanju ova frančiza, izabranici Nejta Mekmilana postigli su čak 21 trojku. 

Odmah na startu Bogdan Bogdanović je sa dve trojke pogurao "Jastrebove". Dalekometna paljba viđena je na obe strane. Nakon pet minuta pogađali su Embid, Kolins, Kari, Hil. Zanimljivo se nijedan tim nije odvojio. 

Razigrao se potom Trej Jang koji je igrao prvo poluvreme kao u transu - do poluvremena upisao je 25 poena. On je u velikoj meri doprineo da gosti postignu 42 poena u prvoj deonici. 

Nakon 14 minuta igre imala je Atlanta čak 20 poena prednosti, a tome je doprinela serija 14:0. Hoksi do poluvremena stiču i prednost 26 poena, a ukupno su ubacili 74 nakon 24 minuta. 

Ništa drugačija nije bila ni treća četvrtina gde su gosti imali 10:0, a još jednom trojkom doprineo je tome Bogdanović. 

U prvoj rundi su Seventisiksersi pregazili Vašington Vizardse 4:1 u seriji, a istim rezultatom je Atlanta bila bolja od Njujork Niksa.

Pokušava sredinom treće deonice domaći sastav, Grin i Simons pomažu Fili da se spusti na samo petnaest poena, a potom sledi nova serija Hoksa, Kapela je uspeo da zakuca, potom je poentirao Jang, a Uerter novom trojkom anulira pokušaj Filadelfije. Naš reprezentativac Bogdanović postiže još jednu trojku - svoj 14. poen za 82:97. 

Na početku poslednje četvrtine nova trojka Hoksa i uspevaju gosti da pređu "stotku". Bogdanović je bio dva puta neprecizan u nizu, te Filadelfija dolazi do zaostatka od 14 poena (93:107). Dva vezana napada poentirao je Korkmaz, domaći na samo -12. Bogdanović je imao odmah u narednom napadu otvoren šut, šalje do Uertera koji trojkom završava napad. Usledio je period igre koš za koš.

Fila je uspela da spusti na minus dvanaest, ali na četiri minuta pre kraja Uerter ponovo podiže na četrnaest. Pomalo konfuzna igra gostiju dva minuta pre kraja ne uspevaju da pronađu put ko koša, te Kari uspeva sa penala da spusti na minus 10. Tokom predvođena lopte Jang gubi loptu, imao je priliku sam Deni Grin da spusti na sedam poena zaostatka, promašio je, a potom Set Kari u narednom napadu uspeva da pogodi preko Uertera.

Sa dosta problema u organizaciji igre suočavali su se u završnici gosti, a Simons i Embid krenuli su sa udvajanjima što je dosta otežalo prenos lopte Hoksima. Promašio je trojku usamljeni Bogdanović, pogodio je Embid, a potom lopta za domaće zbog pet sekundi. Samo tri poena prednosti za Atlantu.

Usledila je neverovatna završnica. Pogodio je potom Bogdanović za tri nakon serije promašaja ponovo šest poena za Atlantu. Ponovo problemi za Janga koji gubi loptu, još jednom tri poena zaostatka za pulene Doka Riversa. Pogodio je dva bacanja Kolins nakon nesportskog faula Embida, a potom u istom napadu Jang baca lob pas za Kolinsa koji zakucava uz faul. Pokušali su gosti da fauliraju Simonsa koji je promašio drugo bacanje, a potom lopta pada u ruke Embidu koji pogađa uz faul.  Drama se nastavila izgubio je Bogdanović loptu, a Simons zakucava. Serija Filadelfije 6:0 u isto toliko sekundi Zasluženo je Atlanta slavila sa 128:124. 

FOTO: Ap/Tanjug


U slavljeničkom timu najefikasniji bio je Tre Jang sa 35 poena, Bodan Bogdanović dodao je 21 poen, a isto toliko je ubacio Džon Kolins. Džoel Embid postigao je u poraženom sastavu 36 poena, Set Kari ubacio je 21, a poen manje dodao je Tobajas Heris. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za kraljevsku krunu (VIDEO)