SJAJNO VEČE BOGDANOVIĆA! Atlanta demolirala Nikse za 3:1 u seriji (VIDEO)

A. Ilić

30. 05. 2021. u 21:28

ISKORISTILA je Atlanta priliku da potvrdi brejk iz Njujorjka, te je u Džordžiji ekipa Hoksa ubedljivo slavila protiv Njujork Niksa. 113 :96 (25:26, 28:23,35:22, 25:25)

СЈАЈНО ВЕЧЕ БОГДАНОВИЋА! Атланта демолирала Никсе за 3:1 у серији (ВИДЕО)

Foto AP

Drugo poluvreme tim iz Džordžije odigrao je fantastično, uz dobar procenat šuta, a dalekometnom paljbom istakao se i srpski košarkaš Bogdan Bogdanović koji je postigao 12 poena večeras, sve van linije za tri. Imao je Srbin i šest asistencija večeras. Zanimljivo je da je Bogdan Bogdanović imao najbolji indeks uspešnosti na meču - 29. 

Prva četvrtina bila je prilično ujednačena, oba tima imala su po samo četiri poena prednosti, sredinom četvrtine Hoksi su poveli sa 13:9, a potom u samoj završnici Niksi dolaze do 22:26, Solomon Hil uspeva trojkom da spusti na poen zaostatka nakon 12 minuta. 

Slična igra viđena je i u drugoj četvrtini, Atlanta se u jednom trenutku odlepila na do tada maksimalnih sedam poena, a na poluvremenu su gosti imali zaostatak od četiri poena. 

Kontrolisala je Atlanta igru tokom treće četvrtine. Kako je teklo vreme ona je bivala sve veća, a čak tri puta imali su košarkaši Hoksa 17 poena prednosti, a uz dve trojke Bogdanovića u ovom periodu već su rešili utakmicu.

Sunovrat Niksa nastavio se u četvrtom periodu gde su domaći imali prednost od 25 poena nakon šest minuta igre, a nije bilo naznaka da će usporiti. Zanimljivo je da je Atlanta imala loš procenat šuta za tri 1 od 11, da bi potom pogodili 15 trojki iz 26 pokušaja u drugom poluvremenu. 

Dosta nervoze u ekipi Niksa, prvo je tri i po minuta pre kraja Buloku dosuđen nesportski faul, a onda potom i Džulijusu Rendlu.  

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Trej Jang koji je ubacio 27 poena, Kolins je dodao 22, dok je  Danilo Galinari je ubacio 21. U protivničkom timu Džulijus Rendl postigao je 23 poena, poen manje je ubacio i Ar-Džej Beret. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna