OTVORENI DAN KOŠARKE NA KALIŠU - MOZZART ŠALJE NAJBOLJE NA PARTIZANOV KAMP: Veličković: Možda baš neko od te dece sutra bude naš prvotimac

Promo

29. 05. 2021. u 15:00

KOŠARKAŠKI tereni u Srbiji su oduvek bili magnet za sve klince iz kraja koji su tu vežbali odraz ka najvećim snovima.

ОТВОРЕНИ ДАН КОШАРКЕ НА КАЛИШУ - МОЗЗАРТ ШАЉЕ НАЈБОЉЕ НА ПАРТИЗАНОВ КАМП: Величковић: Можда баш неко од те деце сутра буде наш првотимац

FOTO: Promo

Pod otvorenim nebom na Kalemegdanu, KK Partizan i Mozzart vraćaju voljenu igru u ona dobra, stara vremena, kada je svako dete pod obručima iza zgrade učilo prve (dvo)korake, igralo "Amerikanca" ili pokušavalo da dobaci loptu sa trojke. U crno-belom delu basketaškog utvrđenja na Kališu, 19. juna okupiće se 120 klinaca uzrasta od 7 do 14 godina na Otvorenom danu košarke, a za desetoro najboljih Mozzart je obezbedio odlazak na Partizanov kamp (20-27. jul)!

Ovo nije priča o idealnoj petorci, prvoj i drugoj postavi, MVP tituli... Na deci je samo da se prepuste igri, a pred njima je posle ceo život da vredno treniraju za pehare i medalje. Prvi ofanzivni skok ka snovima je odluka da izađu na teren, a ona je dovoljna da se svako oseti kao pobednik. Desetoro ide na kamp, a sva preostala deca u – Partizanovu školu košarke koja se u avgustu održava na terenu KK Partizan na Kališu! I to potpuno besplatno.

Prijave su preko ovog LINKA, a poziv stiže od kapitena i legende crno-belih Novice Veličkovića:

- Kolektivni sportovi, a naročito košarka, su sjajni za razvoj dece, da osete šta znači tim i kakvu to nosi odgovornost. Kamp je mesto na kojem će deca naučiti mnogo, ne samo košarkaški od svojih trenera, nego i jedni o drugima, pa i jedni od drugih. Iako je ovo zamišljeno kao neka vrsta takmičenja iz kog će 10 najuspešnijih dobiti nagradu, mislim da će svi klinci sa Kalemegdana poneti sjajno iskustvo i da će još više zavoleti košarku i Partizan. Ko zna, možda neko baš od te dece sutra bude prvotimac, a možda se bude bavio i nečim drugim u životu. Ali će sigurno imati šta da nauči i to sutra da primeni bilo na terenu ili van njega.

FOTO: Promo

Čas će trajati četiri sata i deca će biti raspoređena u četiri grupe, a broj učesnika ograničen je na 120.

Kompanija Mozzart sa ovom akcijom piše nova poglavlja u đačkom sportu, odnosno nastavlja da pruža osnovcima priliku za najzdraviji hobi. Projekat Besplatnih škola fudbala, košarke, rukometa i odbojke omogućio je deci širom zemlje da se oprobaju sa omiljenom loptom na treninzima koji su potpuno besplatni, a iste vrednosti neguje i KK Partizan.

Crno-beli takođe žele da svi mališani na startu imaju jednake šanse i da sport, a naročito prva ljubav nacije – košarka, bude dostupna svima. Iz takve zdrave priče, lakše se stvaraju novi junaci, a najtalentovaniji će ovog leta dobiti mesto na kampu u Krupnju.

I desetoro Mozzartovih kampera sa Kališa moći će da rade pod budnim okom trenera iz Partizana, kao i da se sretnu sa brojnim gostima koji su pisali istoriju najtrofejnijeg srpskog košarkaškog kluba.

Sve sportske aktivnosti sprovode se pod nadzorom glavnog koordinatora kampa, Žarka Vučurovića, a u ponudi je i program individualnog rada sa istim stručnjakom. Za decu je obezbeđen i stručan nadzor lekara, fizioterapeuta, kao i rad sa kondicionim trenerima u cilju poboljšanja motoričkih i fizičkih sposobnosti dece.

Uz kvalitetan rad, kampere očekuje dosta zabavnog sadržaja, razna takmičenja i ekukativne radionice. Pored sportskog segmenta, cilj kampa je i da deca provedu kvalitetno vreme u prirodi, kao i da se upoznaju sa lokalnim znamenitostima kulturno-istorijskog karaktera na izletima.

HUMANI OFANZIVNI SKOK

Mozzart i Partizan su ove sezone saigrači u još jednoj akciji – Humani ofanzivni skok! Ovaj segment igre je nešto po čemu su mlađe kategorije crno-belih dobro poznate, a kompanija Mozzart je asistirala juniorima i kadetima u plemenitoj ofanzivi za pomoć nezbrinutoj deci - svaki skok vrednuje se sa 200 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)