ZVEZDA JE ŠAMPION: Crveno-beli bacili Budućnost na kolena u grotlu punog "Pionira"

A. Ilić

28. 05. 2021. u 22:30 >> 22:30

KOŠARKAŠI Crvene zvezde novi su šampioni ABA lige.

ЗВЕЗДА ЈЕ ШАМПИОН: Црвено-бели бацили Будућност на колена у гротлу пуног Пионира

FOTO: ABA LIGA

Crveno-beli su u neizvesnoj finalnoj seriji savladali Budućnost sa 67:60 u majstorici finalne serije ABA lige. 


Crvena zvezda je u duel ušla sa namerom podigne pehar, te su od prvog sudijskog podbacivanja imali prednost. Nakon 10 minuta neizvesne igre domaći su imali 15:14. 

Nije u prvom poluvremenu Džordan Lojd imao svoju igru. Promašio je šest pokušaja da poentira iz igre, imao dve izgubljene lopte, ali je Zvezda uprkos tome imala 33:28 na poluvremenu. 

Drugo poluvreme donelo je bolji procenat šuta, a probudio se i Džordan Lojd, iako je ovu deonicu jedino dobila Budućnost, na kraju je slavila Zvezda. Presudile su izgubljene lopte koji je Budućnost imala četiri više. 

Crvena zvezda - Budućnost  67 :60 (15:14, 18:14, 20:21, 14:11)

Dvorana: Aleksandar Nikolić. Sudije: Tomislav Hordov, Josip Radojković, Milan Nedović.

Crvena zvezda: Hol 4, Volden 5, Lojd 15, Uskoković, Davidovac, Lazić 3, Rit, Radanov, Dobrić 12, Simonović 3, Kuzmić 8, Noko 17. 

Budućnost: Kobs, 21, Ivanović 8, Edžim 2, Šehović, Nikolić, Apić 1, Mitrović 8, Dela Vale 8, Nikolić Z. 8, Popović 5, Rid, Žugić 

ČETVRTA ČETVRTINA: 15:14, 18:14, 20:21, 14:11 

40. MINUT - Priznati su poeni Kobsa, uz faul Noka, domaći igrači negoduju. Amerikanac promašuje prvo bacanje na meču. Lojd pogađa za tri, hladnokrvno, ovom trojkom iskupio se za loše prvo poluvreme. Dela Vale precizan sa penala. 

39. MINUT - Lengston Hol gubi loptu, ali ne kažnjavaju gosti tu grešku. 

38. MINUT - Imali su gosti kontra napad, ali novi faul u napadu Budućnosti. 

37. MINUT - Kombinovali su Ivanović i Mitrović, a nekadašnji košarkaš Zvezde poentirao je za -5. Odmah odgovara Noko sa druge strane. Danilo Nikolić nastavlja seriju promašaja. Zvezda na +7 i ima napad. 

36. MINUT - Lendri Noko je večeras iks faktor. Ponovo je precizan bio sa penala. 

35. MINUT - Noko pogađa nakon skoka, a Dela Vale ubacuje prve poene iz igre za Budućnost. 

34. MINUT - Prve poene postigao je Marko Simonović kada je najpotrebnije bilo. Noko dodaje do kapitena Zvezde, a on ubacuje trojku. 

33. MINUT - Preko dva i po minuta igralo se bezz poena. Odbrane oba tima više nego odlične. Uspeo je Džordan Lojd da flouterom donese Zvezdi prednost. Tek na isteku trećeg minuta NIkolić pogađa sa penala prve poene za Budućnost 

TREĆA ČETVRTINA 15:14, 18:14, 20:21

30. MINUT - Davidovac odlično brani Kobsa. Imaće domaći ceo napad, ali Davidovac potom gazi liniju - lopta za Budućnost. 

29. MINUT - Luka Mitrović precizan za dva, potom i Kobs pogađa. Zvezda ponovo na +2. Odličan je na skoku Kuzmić koji ubacuje nakon skoka nove poene za Zvezdu. 

28. MINUT - Lojd dva puta precizan, potom iz kontre lake poene upisuje Volden 

27- MINUT - Ponovo Kobs pogađa, a potom je Zvezda poklonila loptu Dela Valeu nakon lošeg dodavanja Dobrića 

26. MINUG - Edžim pogađa za dva, potom Dela Vale gubi loptu, a potom Lojd odlično pronalazi Kuzmića za nove poene Zvezde. 

FOTO: ABA LIGA

25. MINUT - Pogađa Dobrić za dva, Zvezda održava prednost. 

24. MINUT - Zatrčao se Nikola Ivanović ka košu Zvezde, fauliraoga je Lengston Hol- Košarkaš Crnogoraca precizan je bio oba puta. 

23. MINUT - Dobio je Lojd udarac u glavu i završio je na parketu, na odbitak nakon njegovog neuspešnog polaganja natrčao je Noko. Kobs na početku treće deonice zadaje dosta problema domaćina. Dobrić pak sa druge strane odlično pronalazi Hola. 

22. MINUT - Lojd se polako budi, Amerikanac pogađa za dva, a sa druge strane zakucava Zoran Nikolić. Pogađa Lojd težak šut za tri uz faul, imaće dodatno slobodno bacanje. Pogodio je za plus pet. 

21. MINUT - Nikolić pogađa prve poene za Budućnost u drugom poluvremenu. Potom i Kobs pogađa sa penala. 

DRUGA ČETVRTINA 15:14, 18:14 

20. MINUT - Dva puta se Zvezda dobro brani, ali ne uspeva da to kapitalizuje na drugoj strani. Popović polaganjem donosi gostima nove poene, a Džordan Lojd postiže prve poene na meču 

19. MINUT - Prazan hod na obe strane. Pokušava Noko u reketu Budućnosti, a sa druge strane Nikolić pokušava da postigne trojku. Noko je bio polovičan sa penala. 

17. MINUT - Noko ubacuje svoj deveti poen, Nikolić odlično koristi sa druge strane blok i dolazi do nove trojke. 

16. MINUT - Ubacio je greškom NIkolić loptu sa obruča u svoj koš, a Edžim pravi novi faul u napadu. 

FOTO: ABA LIGA

15. MINUT - Sada Budućnost u seriji 5:0, poene sa penala ubacuje i Kobs. 

14. MINUT - Melvin Edžim parira Lojdu u ovim trenucima. Izgubio je loptu, a potom napravio faul u napadu. Crvena zvezda poenima Dobrića na +7. Bio je zaboravljen Ivanović, Budućnost dolazi do treće trojke. 

13. MINUT - Dobrić odličan sa distance, nova trojka Zvezde. 

12. MINUT - Apić je bio polovičan sa linije penala. Kuzmić sa druge strane zakucava. 

11. MINUT - Lojd je ponovo dobio poverenje Radonjića, a nakon nove izgubljene lopte učinak mu je 0-4 iz igre uz dve izgubljene lopte. 

PRVA ČETVRTINA 15:14 

10. MINUT - Petar Popović uspeva da pogodi za tri u poslednjem minutu deonice. Minimalna prednost za Zvezdu. 

9. MINUT - Noko odličan u odbrani, kao i u napadu. Još jednom se brani Zvezda. Budućnost nije odgovorila na sedam zvezdinih poena. 

8. MINUT - Tvrda odbrana na obe strane,  Noko odličan, uspeo je da natera Kobsa da pogreši. 

7. MINUT - Noko precizan sa penala, a potom u narednom napadu Dobrić vraća Zvezdi vođstvo. Mini serija domaćih 4:0. 

6. MINUT - Nikolić je promašio dva slobodna bacanja, a Kobs dalekometnom trojkom anulira njegove promašaje. 

FOTO: ABA LIGA

5. MINUT - Četvrti poen Luke Mitrovića za 8:8, zakucavanjem je poentirao nekadašnji košarkaš Crvene zvezde. 

4. MINUT - Lojd dodaje do Lazića koji promašuje za tri, potom Noko uspeva da dođe do lopte, a Volden pogađa trojku, pogađa potom i kapiten Branko Lazić. 

3- MINUT - Lazić se odlično postavio, faul u napadu Nikolića, to je njegov drugi faul. Nastavlja se agonija Lojda koji je ponovo promašio. 

2. MINUT - Kobs odgovara, a u narednom napadu Zvezda ne dolazi do poena. Pogodio je potom i Luka Mitrović. Lojd je loše počeo meč, ima nula od tri iz igre. 

1. MINUT - Dobro se brani domaćin, Mitrović nije imao rešenja, ističe napad Budućnosti. Lengston Hol postiže prve poene, Zvezda vodi 2:0.

Pratite Novosti na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)