HRVATI NE DAJU DA DŽAKA I ŠAĆIRI DOĐU U SRBIJU: Komšije udarile na UEFA! Traže otkazivanje meča Švajcarska - Belorusija

Novosti online

23. 12. 2022. u 17:40

ODLUKA da se meč kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Švajcarske i Belorusije odigra baš u Srbiji šokirala je kako domaću, tako i javnost u regionu.

ХРВАТИ НЕ ДАЈУ ДА ЏАКА И ШАЋИРИ ДОЂУ У СРБИЈУ: Комшије удариле на УЕФА! Траже отказивање меча Швајцарска - Белорусија

Foto: EPA

Podsetimo, reprezentacija Belorusije biće domaćin u Novom Sadu nacionalnoj selekciji Švajcarske u meču prvog kola grupe i kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024, saopštila je Evropska fudbalska unija (UEFA).

Ovaj meč biće odigran 25. marta 2023. godine od 18 sati na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.

Hrvatski mediji osudili su UEFA za takav potez, i ne mogu da veruju da Džaka i drugovi svoj meč na neutralnom terenu igraju u Beogradu, pre svega zbog svoje "prošlosti" iz duela sa Srbijom na svetskim prvenstvima. 

Komšijski "Večernji list" donosi naslov: "Nakon silnih tuča i psovki, Švajcarci će protiv Belorusije od svih država igrati u – Srbiji".

Foto: Profimedia

Oni podsećaju na burne duele Švajcarske i Srbije na Mundijalima u Rusiji i Kataru, a skreću pažnju i na psovke selektora "orlova" Dragana Stojkovića.

"24sata.hr" kaže da je "odluka UEFA van svake pameti", skrećući pažnju da će politika opet doći u prvi plan, pogotovo jer dres "časovničara" nose i Albanci Granit Džaka i Đerdan Šaćiri, koji je rođen na Kosovu i Metohiji.

"Tportal" piše da je odluka UEFA nepromišljena i čudna i da bi utakmicu u Srbiji trebalo što pre otkazati.

UEFA je još ranije saopštila da fudbalska reprezentacija Belorusija neće moći da mečeve igra u svojoj zemlji zbog rata u Ukrajini.

Podsetimo, u ovoj grupi nalaze još takozvano Kosovo, Andora, Izrael i Rumunija, a nadajmo se da evropska kuća fudbala neće napraviti takav gaf, pa eventualno razmišljati o tome da i reprezentativci tzv. države Kosovo gostuju u srpskoj prestonici na primer.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)