ŠAMAR ZAPADU: Poznati holandski fudbaler uzima rusko državljanstvo

Novosti online

13. 12. 2022. u 11:30

NEVEROVATNA odluka holandskog igrača, samo dva dana nakon ispadanja njegove selekcije sa Svetskog prvenstva.

ШАМАР ЗАПАДУ: Познати холандски фудбалер узима руско држављанство

Tanjug/AP

Naime, Kvinsi Promes, fudbaler Spartaka iz Moskve, objavio je da će uzeti rusko državljanstvo, pošto je to pravo stekao nastupajući godinama za ekipu Spartaka iz Moskve.

Tridesetogodišnji napadač je otpočeo proces dobijanja ruskih papira, a zahtev je podneo njegov klub, prenosi "AT5" pozivajući se na pisanje ruskih medija.

Jedan od glavnih razloga za podnošenje ovog zahteva je taj što se Promesu u matičnoj državi sudi za pokušaj ubistva, pa na ovaj način fudbaler želi da izbegne izricanje kazne, pošto Rusija ne isporučuje svoje građane Holandiji, piše sajt "Republika".

Foto: Profimedia

 

Kvinsi Promes je na jednoj proslavi, 2020. godine, napao svog rođaka, a naneo mu je tri ubodne rane nožem, pa se tereti za pokušaj ubistva. Naravno, Promes bi želeo da izbegne zatvor, pa se odlučio za vrlo radikalan potez, koji sigurno neće biti podržan u Holandiji.

Promes je karijeru započeo u Tventeu, a nastupao je još i za Go Ahed Igls, Sevilju i Ajaks, dok je za Spartak iz Moskve nastupao u dva navrata, od 2014. do 2018. godine, odnosno sada, od kada se 2021. godine vratio u Rusiju iz ekipe Ajaksa.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)