HRVATIMA ĆE SE OVO OBITI O GLAVU: Zlatko Dalić je uradio nešto što nije smeo

Novosti online

13. 12. 2022. u 11:22

Kako se bliži prvo polufinale Svetskog prvenstva između Hrvatske i Argentine u utorak od 20 časova, sve više pažnje se poklanja detaljima

ХРВАТИМА ЋЕ СЕ ОВО ОБИТИ О ГЛАВУ: Златко Далић је урадио нешто што није смео

FOTO: Tanjug/AP

Tako su se argentinski mediji bavili izjavama hrvatskog selektora i njihovim posledicama.

Argentinski list „Klarin“ smatra da je Zlatko Dalić ponovio grešku Luja van Gala uoči meča sa „gaučosima“.

„Klarin“ citira Dalićeve komplimente Lionelu Mesiju, ali i opasku da kapiten Argentine ne učestvuje previše u defanzivnoj igri.

- Ne trči mnogo, čak ni za loptom. Čeka loptu svom snagom i energijom. Ne učestvuje u odbrani i ne treba da mu dozvolimo da primi loptu jer tada pravi najveću štetu s obzirom na to da je najbolji igrač sveta u poslednjih 10 godina - rekao je Dalić.

FOTO: EPA

 

Argentinci su ove izjave spojili sa kritikama koje je Van Gal navodno koristio da uznemiri Mesija. Na kraju meča između Argentine i Holandije došlo je do spora, pa su pojedini argentinski igrači imali šta da kažu bivšem selektoru Holandije. „Klarin“ tvrdi da su Mesija naljutile ove reči.

- On je igrač koji može da odluči utakmicu u pojedinačnoj akciji. U polufinalu 2014. igrali smo protiv Argentine, koja nije dodirnula loptu, a izgubili smo na penale. Sada želimo da se osvetimo - rekao je Van Gal uoči četvrtfinala Svetskog prvenstva.

Mesi je u toj utakmici odlično asistirao saigraču Navelu Molini, a potom pogodio sa bele tačke. Proslavio je gol gledajući ka klupi Holandije.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)