"TITE, TI NE ZNAŠ NIŠTA!" U Brazilu nacionalna fudbalska tragedija posle neuspeha na Mundijalu

Nedeljko Iljukić

11. 12. 2022. u 08:51

NEKA se niko ne ljuti. Naš stil je igra na terenu i ples posle proslavljanja svakog gola. To smo mi, naš nacionalni i fudbalski identitet. Ovako je pričao selektor reprezentacije Brazila pre premijere "karioka" u Kataru protiv Srbije.

ТИТЕ, ТИ НЕ ЗНАШ НИШТА! У Бразилу национална фудбалска трагедија после неуспеха на Мундијалу

FOTO: AP/Tanjug

Dva puta smo videli loptu u mreži "orlova" i dva puta taj provokativni ples kod korner zastavica. Svet više neće gledati ni Brazilce, a ni njihov ples. Hrvatska ih je poslala kući, posle 120 minuta trčanja, nadmudrivanja i sreće u penal-drami.

Od trenutka kada je Dominik Livaković odbranio penal Rodrigu, pa do trenutka kada je Markinjos pogodio stativu, lebdela je kakva-takva nada da će petostruki osvajač pehara i učesnik svih Mundijala (22) da se nađe u polufinalu.

SLOMLjEN Silva i Alveš teše Nejmara/FOTO: AP/Tanjug

Ne, umesto toga već treći dan je u toku nacionalna fudbalska žalost zbog šokantnog rezultata sportskih miljenika, koji su preko noći postali tragičari. Izrazi lica Ronalda Nazarija, Kafua, Karlosa, Kake i ostalih legendi, odmah pošto su "kockasti" krenuli sa slavljem, govorili su više od hiljadu reči. Brzo je krenula i rafalna navijačka i medijska paljba po selektoru Adenoru Leonardu Bakiju, mogo poznatijem kao Tite.

- Tite, magarče. Odlazi odmah sa klupe. Ti ne znaš ništa! Selektor koji više ni dan ne sme da ostane na klupi ovog tima je izgubio utakmicu. Čak nije dao Nejmaru da šutira penal - bila je oštra reakcija nekadašnjeg brazilskog reprezentativca Netoa, koji je osuo drvlje i kamenje na selektora.

U stvari, Tite to više i nije. Na konferenciji za medije je podneo ostavku i otkrio da je poslednji penal u seriji trebalo da šutne upravo Nejmar.

- Rekao sam i pre Mundijala da ću napustiti klupu. Žao mi je što odlazim u ovakvim okolnostima. Osvojio sam u karijeri sve, ali nisam Svetsko prvenstvo - rekao je Tite, koji je u Rusiji 2018. ispao sa Brazilom u četvrtfinalu, tada od Belgije.

Pele Nejmaru: Ostani, molim te

SLAVNI 82-godišnji Pele je iz bolničke postelje u Sao Paulu poručio Nejmaru, koji je u Kataru izjednačio njegov rekord sa 77 golova za "karioke", da ne napušta nacionalni tim.

- Gledao sam te kako rasteš i navijao za tebe svaki dan. Srećan sam zbog rekorda koji si izjednačio. Ti znaš da je naša obaveza da inspirišemo navijače i ljude oko sebe. Moraš da ostaneš izvor inspiracije. Tvoje fudbalsko nasleđe je daleko od kraja - rekao je Pele, budući da su se pojavile priče da će se Nejmar oprostiti od dresa "karioka".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)