ARGENINA SLAVI, HOLANDIJA RONI SUZE: Tuča, nervoza i neverovatan meč, "gaučosi" nakon penala idu na Hrvate u polufinalu Svetskog prvenstva

Novosti online

09. 12. 2022. u 22:56 >> 22:59

OD početka meča koji nije mnogo obećavao, u drugom poluvremenu gledali smo neverovatnu i veliku dramu. Sve do desetog minuta nadoknade Argentina je imala kartu za polufinalni meč, ali je nakon toga Holandija znatno zakomplikovala meč i uvela ga u produžetke. Tamo je nakon 2:2 iz 90. minuta mreža ostala mirna, a pobednika smo dobili nakon penal završnice (3:4).

АРГЕНИНА СЛАВИ, ХОЛАНДИЈА РОНИ СУЗЕ: Туча, нервоза и невероватан меч, гаучоси након пенала иду на Хрвате у полуфиналу Светског првенства

Tanjug/AP

Fudbaleri Hrvatske savladali su Brazil, a Holandija nije uspela da napravi iznenađenje i kući pošalje Argentinu, koja će takmičenje nastaviti u polufinalu, a "oranje" se vraća kući.

Oba tima u meč su ušla sa grčem, nije bilo većih uzbuđenja na obe strane, sve do sredine prvog poluvremena . Tada je fantastičnim dodavanjem Lionel Mesi uposlio Nahuela Molinu koji je izašao sam pred Andrijesa Noperta i doneo vođstvo plavo-belima u 35. minutu

Puleni Luja Vangala zaigrali su znatno angažovanije nakon primljenog gola, ali i dalje nisu uspeli da šutnu u okvir gola, te je na poluvremenu zasluženo Argentina imala prednost.

Dosta tvrda igra viđena je na startu drugog poluvremena. Argentina je dobro zatvorila put ka svom golu, a nisu imali potrebe da srljaju napred. Mirno je bilo sve do 73. minuta kada je Denzel Dumfris oborio Markosa Akunju, a sudija je pokazao na belu tačku, Lionel Mesi bio je izvođač najstrože kazne i postigao je svoj 10. gol za reprezentaciju.

U 83. minutu Vout Veghorst bio je najviši u skoku nakon centaršuta po desnoj strani, a i uspeo je da unese dramu u meč fantastičnim golom glavom. Isti igrač je samo minut kasnije imao novu priliku, pogodio je spoljnu mrežu.

Bura velika u 88. minutu. Ovakve slike nemaju mesta na Svetskom prvenstvu, Leangro Paredes dobio je žuti karton nakon grubog starta, a potom je napucao loptu na igrače Argentine koji su se nalazili na klupi, a nakon toga je usledilo komešanje igrača, a Van Dajk je pokušao čak i da udari nekog od igrača na travi pesnicom.

Kada je delovalo da će Holandija kući, usledio je šok za Argentinu. Nakon prekida u blizini šesnaesterca  odlučili su da "varkom" zbune protivnika, išao je pas pored  "živog zida", a onda je Veghorst drugim golom meč poslao u produžetke!

Lautaro Martinez je u 114. minutu zapretio, pogodio je Virdžila van Dajka u  glavu, a minut kasnije, Enco Fernandez je šutirao iznad prečke. Uzbudljivo je bilo i u 120. minutu kada je prvo je iz kornera Di Marija šutirao u gol, a potom i Enco Fernandez sjajno šutira, pogađa stativu.  Nakon dodatnih 30 minuta golova nije bilo, otišao je meč na penale.

Prvi je odgovornost preuzeo Virdžil van Dajk, ali je njegov udarac odbranio Emilijano Martinez. Mesi je bio precizan. Berghojst je bio drugi izvođač, ali je i njemu Martinez odbranio penal. Pogodio je i Leandro Paredes za argentinsku selekciju, Teun Kompiners je pogodio prvi za Holandiju, a takođe i Gonzalo Montiel za "gaučose", Beghorst je u četvrtoj seriji bio precizan, a Enco Fernandez ne. Petu seriju otvorio je Luk de Jong pogotkom, a Argentinu je u polufinale odveo Lautaro Martinez.

HOLANDIJA - ARGENTINA 2:2 (penali 3:4)

(Molina 35', Mesi 70' - Veghorst 83', 90+10')

PENALI

Holandija: Van Dajk (promašaj), Bergius (promašaj), Kopmajners (pogodak), Vegehorst (pogodak), Luk de Jong (pogodak)

Argentina: Mesi (pogodak), Paredes (pogodak), Montijel (pogodak), Fernandez (promašaj) Martinez (pogodak)

KRAJ DRUGOG PRODUŽETKA 2:2

120' Prvo je iz kornera Di Marija šutirao u gol, a potom i Enco Fernandez sjajno šutira, pogađa stativu.

119' Fantastičan pokušaj Lautara Martineza, brani golman Holandije.

116' Oprobao je udarac sada i Enco Fernandez, tik iznad prečke prolazi lopta, korner.

114' Lautaro Marinez imao je šansu. Enco Fernanez ga je proigrao, a on je sa manje od 10 metara od gola pogodio u glavu Virdžila van Dajka.

112' Oboren je Gakpo, a igrači Argentine nervozno skakuću oko sudije, ne mire se sa tom odlukom.

110' Oprobao je Mesi udarac iz trka, daleko od gola poslao je loptu.

108' Deluje da su oba tima spremna za penale, ne rizikuje nijedna selekcija u ovim trenucima sa izletima pred golom rivala.

Kraj prvog produžetka (2:2)

98'  Kruži lopta oko šesnaesterca oba tima, za sada znatno manje uzbuđenja u odnosu na 90. minuta igre.

91' drama sa kraja drugog poluvremena je utihnula, fizički obračuni stavljeni su po strani, ponovo se igra fudbal, duel se nastavlja od "nule".

KRAJ DRUGOG POLUVREMENA (2:2)

90+10' Neverovatno, izveli su prekid Holanđani, varkom su zbunili Argentince, a Veghorst drugim golom matira golmana Argentine

90+10 GOL HOLANDIJA

90+9' Totalna ofanziva Holandije u ovim trenucima, brane se Argentinci, imaće sada odličnu šansu Holandija, Veghhorst je oboren u blizini šesnaesterca.

90' Čak 10 minuta igraće se u nadoknadi.

88' Ovakve slike nemaju mesta na Svetskom prvenstvu, Leangro Paredes dobio je žuti karton nakon grubog starta, a potom je napucao loptu na igrače na klupi, a nakon toga je usledilo komešanje igrača, a Van Dajk je pokušao čak i da udari nekog od igrača na travi pesnicom.

83' Veut Veghorst je dobro odragovao na centaršut po desnoj strani.

83' GOL HOLANDIJA (1:2)

80' Argentina je po levoj strani imala šansu, lak plen za Noperta.

76' Emilijano  Martinez je oborio Luka de Jonga, a nakon toga na terenu je nastao manji sukob igrača dveju reprezentacija.

71' Akunja je oboren u šesnaestercu, Denzel Dumfris ga je oborio. Mesi je postigao pogodak za 2:0.

70'  PENAL ZA ARGENTINU

55' Namerno je Mesi igrao rukom, a Antonio Mateu Lahoz ne dodeljuje mu karton.

51' Malo je nedostajalo Lionelu Mesiju da stigne loptu iza leđa štopera Holandije, od njega je brži bio Nopert.

49' Kodi Gakpo je ubacio loptu u šesnaesterac rivala, hvata je sigurni Emilijano Martinez.

46' Nastavljen je meč.

Tanjug/AP

Kraj prvog poluvremena 0:1

PROČITAJTE JOŠ:  ARGENTINCI SE RADOVALI VIŠE OD HRVATA: Pogledajte koliko su "gaučosi" bili oduševljeni kada su saznali rezultat meča Hrvatska - Brazil

45+3' Probao je Gakpo na asistenciju Depaja, njegov udarac glavom nije namučio Martineza.

45' Pet minuta produžen je meč na Lusailu.

45'  Obećavajuća prilika za Holandiju iz prekida, dobro se brane Holanđani. U narednom napadu slična situacija, Ake je oboren u petercu gostiju, a Emilijano Martinez hvata loptu.

40' Sada se Holandija malo otvorila, a to koristi Mesi koji iz okreta šutira ka golu Noperta, a čuvar mreže Holandije lako hvata loptu.

35' Mesi je proigrao na fantastičan način Molinu, pri dodavanju je izbacio iz igre Akea, a strelac gola imao je lak posao u šesnaestercu Holandije.

Tanjug/AP

35 GOL ARGENTINA (1:0)

33' Lep napad Argentine završio je De Paul udarcem koji nije namučio golmana "lala".

24' Uspeo je sada Bergvajn da šutira i to traljavo, van peterca odlazi lopta.

22' Oprobao je iz daljine udarac Lionel mesi, odlično je predriblao čuvara i šutirao daleko iznad gola rivala, a zanimljivo je da "lale" do sada nije nijedan udarac nisu poslali ka golu Argentine

16' Obećavajuća akcija Holandije. Narandžasti su krenuli napred, Dumfris je pokušao iskosa da proigra Blinda koji je oboren u šesnaestercu, ali ni ne pomišlja sudija Antonio Mateu da pokaže na "belu tačku".

15' Fantastičnu podršku imaju Argentinci sa tribina.

9' Memfis Depaj pokušao je da proigra Kodija Gakpa, daleko je bila ta lopta od Holanđanina

7'  Konkretnija Argentina u uvodu meča, dva puta su plavo-beli došli do šesnaesterca Holandije, ali nisu ugrozili Noperta.

1' Meč je počeo. napad prvi ima Argentina, koja ujedno na tribinama ima i veću podršku

UOČI MEČA

Sastavi:

FOTO: Printskrin/Sofascore.com

Posle Brazila i Hrvatske snage će odmeriti Holandija i Argentina. Pomenute reprezentacije sastale su se poslednji put na Mundijalu u Brazilu, gde su "gaučosi" nakon penala bili bolji (4:2).

Sada nas čeka novo poglavlje, nadajmo se bolji fudbal nego pre osam godina,ali jasno je da je ulog veliki, da je Argentina favorit, ali da Holanđane neće potceniti.

Inače, kada se sve sabere (računamo i par prijateljskih mečeva), u sedam mečeva, Južnoamerikanci nisu dobili Holanđane nikada u regularnom delu, četiri remija i tri poraza, ali su pobedili u finalu 1978. nakon produžetaka.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)