"ODALI" GA SAIGRAČI! Ovako je Kristijano Ronaldo reagovao kada je saznao da neće biti starter na utakmici Portugal - Švajcarska

Novosti online

08. 12. 2022. u 19:02

KRISTIJANO Ronaldo jedna je od glavnih tema po zavreštku utakmice Portugal - Švajcarska kojom je Svetsko prvenstvo u fudbalu, čiji je domaćin 2022. katar, spustilo zavesu na osminu finala.

ОДАЛИ ГА САИГРАЧИ! Овако је Кристијано Роналдо реаговао када је сазнао да неће бити стартер на утакмици Португал - Швајцарска

FOTO: Tanjug/AP

Portugal je deklasirao Švajcarsku i plasirao se  u četvrtfinale Mundijala,  ali se i dalje najviše priča o statusu koji je na tom meču imao jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Ronaldo ne samo da nije bio u startnoj postavi, već mu se to prvi put u reprezentativnom meču na velikom takmičenju dogodilo od 2008. godine.

Bilo da je selektor Fernando Santoš odlučio da najvećeg asa portugalskog fudbala ostavio na klupi zbog nešto lošijih partija u Kataru, ili zbog toga što je Ronaldo besneo kada je zamenjen u meču grupne faze, tek - danas je otkriveno kako je Kristijano reagovao kada je saznao da da neće biti u startnoj postavi.

To je otkrio njegov kolega iz nacionalne selekcije, Otavio, kada je na konferenciji za štampu upitan da li je istina da je Ronaldo zapretio odlaskom s Mundijala zbog toga što nije starter.

- Kristijano je naš kapiten čak i kada je na klupi. On je pravi kapiten ekipe, njegov primer sledimo svi, pa i kada nije na terenu. A znate šta je uradio kada je saznao da neće biti u startnoj postavi protiv Švajcarske? U svlačionici je razgovarao s nama, hrabrio nas, a pogotovo Gonsala Ramoša, koji je dobio šansu u početnih 11 umesto njega - otkrio je Otavio, dodavši: - Nikada nije rekao da bi mogao da nas ostavi.

Podsetimo, 21-godišnji Gonsalo Ramoš je postigao tri i "namestio" jedan gol u velikoj pobedi Portuala, a Ronalo je priliku dobio u 74. minutu kada je zamenio Žoaa Feliksa. Uspeo je i on da zatrese mrežu Švajcarske, ali je taj gol potom poništen zbog ofsajda.

Kristijano Ronaldo, koji je po specijalizovanom fudbalskom sajtu Transfermarkt imao najveću tržišnu vrednost početkom 2018, i to 120 miliona evra, sada je na "svega" 20 miliona a i bez kluba je.

Portugal je ću četvrtfinalu Mundijala igrati protiv Maroka, a ta, kao i sve druge mečeve Mundijala, možete pratiti uživo uz prenose na portalu "Novosti".

Raspored narednih utakmica i sve rezultate dosad odigranih na Svetskom prvenstvu 2022. u Kataru možete pogledati na ovoj stranici portala "Novosti".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)