DOSTA JE! Švajcarci osuli paljbu na porodicu DŽaka, spominjali i hapšenje na Kosovu

Novosti online

08. 12. 2022. u 08:30

Fudbalska reprezentacija Švajcarske neslavno je završila Svetsko prvenstvo.

ДОСТА ЈЕ! Швајцарци осули паљбу на породицу Џака, спомињали и хапшење на Косову

Tanjug/AP

Posle pobede protiv Srbije (3:2) i prolaska grupe, tamošnji mediji nadali su se uspehu, ali je Portugal srušio apsolutno sve snove ove ekipe. Slavila je četa Fernanda Santoša sa 6:1 i harmonija u Švajcarskoj krenula je da puca.

Prvi su se na udaru našli provokatori Džerdan Šaćiri i Granit Džaka, a pošto se Džakin otac Ragip uključio u jednu emisiju, te vređao i pretio novinarki, mediji u Švajcarskoj su osuli paljbu po celoj porodici.

Štefi Buhli, glavna urednica "Blik sporta", komentarisala je ovaj sraman napad:

- Ispad je potpuno emocionalan i vođen impulsima. Ponašanje Ragipa Džake bilo je van svakog kompasa. Veoma je emotivan, ali ono što je najžalosnije, gledajući iz švajcarske perspektive, jeste tajming. Dva dana pre utakmice 1/8 finala stvorili su se smetnja, bura i nemir. Tajming ne može biti nepovoljniji. Ovim izjavama Ragip Džaka šteti sinu, ali i u najširem smislu šteti celom švajcarskom timu. To je zapravo samopovređivanje, ovo ubacivanje u tok-šou i vređanje novinarke, isto kao što je to uradio i njegov sin hvatanjem za međunožje protiv Srbije - rekla je Buhli u emisiji Blika posvećenoj debaklu Švajcaraca u 1/8 finala Mundijala, a prenosi "Republika".

Švajcarkinja nije tu stala, pa je otišla korak dalje u kritikovanju porodice Džaka.

- Ne postoji stopostotna samokontrola, možete pokušati da stavite celu stvar u kontekst animoziteta prema Srbima. Granitov ispad je uzrokovan provokacijama kojima je bio izložen na stadionu i na društvenim mrežama. Morao je da sluša neverovatnu količinu uvreda za koje se ne bih usudila da ih ponovim. Džakin otac je bio hapšen na Kosovu, sve to stoji. Neverovatno je patio za to vreme, nosi ga kao ranac kroz život i zbog toga je veoma sklon sumanutoj emocionalnosti, što je u ovom trenutku teško razumeti nama kao spoljnim posmatračima. Nemoguće je da Fudbalski savez kontroliše takve faktore. Najvažniji faktor o kojem raspravljamo u uredništvu je da li je to priča ili ne. Odlučili smo da je to zaista tema, jer taj momak nosi kapitensku traku reprezentacije Švajcarske - zaključila je Buhli.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)