EDEN AZAR ŠOKIRAO BELGIJU: Niko nije očekivao ovakav potez nakon eliminacije sa Svetskog prvenstva

Tanjug

07. 12. 2022. u 12:39

KAPITEN fudbalske reprezentacije Belgije Eden Azar saopštio je danas da više neće igrati za nacionalni tim.

ЕДЕН АЗАР ШОКИРАО БЕЛГИЈУ: Нико није очекивао овакав потез након елиминације са Светског првенства

EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ ↑ collapse

- Otvaram novu stranicu. Hvala vam za svu ljubav, podršku i sreću koju smo delili od 2008. godine. Odlučio sam da završim reprezentativnu karijeru, jer je vreme za nove igrače. Momci, nedostajaćete mi, napisao je Azar na društvenim mrežama.

Azar (31) je za reprezentaciju Belgije debitovao 2008. godine na prijateljskom meču sa Luksemburgom. Za nacionalni tim odigrao je 126 utakmica i postigao je 33 gola. On je poslednji meč u nacionalnom timu odigrao pre šest dana na Svetskom prvenstvu u Kataru protiv selekcije Hrvatske (0:0).

Azar je najveći uspeh sa Belgijom ostvario pre četiri godine na SP u Rusiji. Belgija je tada osvojila treće mesto, a na ovogodišnjem Mundijalu u Kataru "crveni đavoli" su eliminisani u grupnoj fazi.

Mediji u Briselu navode da je Azar bio član najjače reprezentacije u istoriji belgijskog fudbala, koja nije osvojila nijedan trofej.

On je član Reala od 2019. godine, a pre toga je igrao za Čelsi i Lil.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)