REPREZENTACIJA MAROKA: Ko su autsajderi koji su nokautirali moćnu Španiju sa Svetskog prvenstva? Cena im je "sića", ali...

Novosti online

06. 12. 2022. u 18:47

MAROKO je priredio najveću senzaciju u nokaut fazi Svetskog prvenstva: snažna, moćna i ekipa sa najefikasnijom pobedom, Španija, je pred njim pala u osmini finala. Ali, od koga je sve, u fudbalskom smislu, zapravo satkana reprezentacija Maroka?

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА МАРОКА: Ко су аутсајдери који су нокаутирали моћну Шпанију са Светског првенства? Цена им је сића, али...

FOTO: Tanjug/AP

Prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt, Marokanci baš i nisu imali ogromne šanse za podvig, ali one i nisu bile nepostojeće, što su i dokazali. Vrednost te reprezentacije, iz zemlje sa populacijom od 36,7 miliona stanovnika, je "samo" 241,1 milion evra, a Španija "košta" čak 877.

Međutim, pet najskupljih marokanskih fudbalera nisu "anonimusi". Ni najmanje.

Možda šira sportska javnost ne zna ko je Badr Benun, štoper Katar SC-a, vredan milion evra, ili 200.000 skuplji kolega mu Džavad El Jamik, ali...

Desni bek reprezentacije Maroka, Ahraf Hakimi, član Pari Sen Žermena, procenjen je na čak 65 miliona evra pred ovaj Mundijal. S tom cenom bio bi četvrti u španskoj reprezentaciji, iza tandema Barselone Pedri (100 miliona) - Gavi (90), te Rodrija iz Mančester sitija, a ispred Paua Toresa iz Viljareala (50).

Na listi najskupljih marokanskih reprezentativaca sledi još jedan desni bek, član Bajerna, Nusair Mazraui, koji "vredi" 25 miliona evra, baš kao i njegov kolega, štoper Vest Hema, Njef Ageard. Imajući u vidu da su tri najvrednija igrača ekipe sa severa afričkog kontinenta defanzivci, možda postaje jasnije kako je to autsajder zaustavio favorita.

Četvrti na listi najskupljih igrača Maroka je ofanzivni vezni Čelsija, Hakim Zijeh (17 miliona), a Top 5 listu zaključuje golman Bono (15 miliona).

Golove za senzacionalni prolazak u drugu rundu nokaut faze Mundijala dali su Sabiri (koji "košta" samo tri miliona evra), Zijeh (pomenutih 17) i momak rođen u Španiji, Hakimi (65), a najveći junak je bio golman Bono (15).

U četvrtfinalu Svetskog prvenstva, Maroko će igrati protiv boljeg iz utakmice Portugal - Švajcarska, koju možete uživo da pratite na portalu "Novosti".

A na portalu "Novosti" vas, u posebnoj sekciji, čekaju sve najnovije, najvažnije i najzanimljivije vesit vezane za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)