ŠVAJCARCI OGORČENI: Zašto Srbi? DŽaka treba da bude kažnjen

Novosti online

06. 12. 2022. u 12:09

FIFA je pokrenula postupak protiv Srbije, a Granit Džaka će proći nekažnjeno za provokacije tokom meča na Svetskom prvenstvu. Upravo je zbog toga najpoznatiji švajcarski medij "Blik" napravio anketu na svom portalu i pitao je navijače šta misle o tome.

ШВАЈЦАРЦИ ОГОРЧЕНИ: Зашто Срби? Џака треба да буде кажњен

Tanjug/AP

Naime, u tekstu se provlači glavno pitanje – kako je moguće da je FIFA pokrenula postupak protiv našeg Saveza, a ne i protiv njihovog.

Novinari Blika uviđaju da provokacije nisu bile jednostrane i da je zapravo najveći deo njih došao od fudbalera Švajcarske albanskog porekla. Granit Džaka je posebno na udaru, smatraju da je morao da bude kažnjen zbog svog ponašanja na tom meču. 

- Stvarno navijam za nacionalni tim, ali mislim da i on mora da snosi sankcije za sve što se desilo. Granit Džaka treba da bude kažnjen, jer kao kapiten tima treba da bude uzor svima ostalima, a to nije učinio uz svoje provokacije na terenu, rekao je jedan Švajcarac za Blik. 

 - Odluka je pravedna, ali mislim da i Granit Džaka treba na neki način da bude kažnjen, potvrdio je još jedan sagovornik. 

Naravno, ističu se i oni neutralni koji smatraju da tenzije treba smiriti.

- Pustite sve to. Srbi su pravili greške, kao i Džaka. Ako dodamo još ulja na vatru, biće beskorisno. Ko god da je pokrenuo konflikt, ako on potraje dugo, nigde nas neće odvesti, zaključio je najpopularniji sajt u Švajcarskoj Blik.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (8)