HRVAT OBORIO SVETSKI REKORD: Ovo nikada niko nije uradio na Mundijalu

Novosti online

06. 12. 2022. u 12:01

Fudbaleri Hrvatske izborili su plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru, pošto su posle boljeg izvođenja penala savladali Japan i zakazali utakmicu sa Brazilom.

ХРВАТ ОБОРИО СВЕТСКИ РЕКОРД: Ово никада нико није урадио на Мундијалу

Tanjug/AP

Jedan od najzaslužnijih za pobedu bio je Marcelo Brozović, vezni fudbaler Intera i reprezentacije Hrvatske, koji je odigrao svih 120 minuta u velikoj pobedi, a za to vreme je pretrčao neverovatnih 16,7 kilometara, što je najbolji rezultat u istoriji Mundijala.

Ono što je još zanimljivije je da je upravo Brozović držao dosadašnji rekord, pošto je 2018. godine, na Mundijalu u Rusiji, pretrčao 16,3 kilometra u pobedi svoje selekcije nad Engleskom u polufinalu prvenstva. Sada je taj rekord podigao za dodatnih 400 metara.

Hrvati su ovom pobedom stigli do četvrtfinala, gde ih čeka moćna selekcija Brazila, koja je sa 4:1 savladala Južnu Koreju i pokazala zašto je jedan od glavnih favorita za titulu u Kataru.

Meč između Hrvatske i Brazila je na programu u petak, 9. decembra, a meč počinje u 16 časova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)