LEGENDARNI BRAZILAC UPOREDIO SRBE I HRVATE: "Neće nam biti lako, njihova škola fudbala je slična"

Tanjug

06. 12. 2022. u 10:44

BRAZILSKI fudbalski reprezentativac Dani Alves očekuje da će njegovom timu Hrvatska biti težak protivnik u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru.

ЛЕГЕНДАРНИ БРАЗИЛАЦ УПОРЕДИО СРБЕ И ХРВАТЕ: Неће нам бити лако, њихова школа фудбала је слична

FOTO: EPA

Brazil je u osmini finala deklasirao Južnu Koreju sa 4:1, dok je Hrvatska na penale eliminisala Japan. 


- Hrvatska je težak protivnik, sa dobrim fudbalerima, koji igraju u evropskim klubovima. Njihova škola fudbala je slična srpskoj. Moramo da se prilagodimo njihovom stilu igre i da dobro isplaniramo meč - rekao je Alves.

Brazil je u osmini finala SP savladao Južnu Koreju sa 4:1, dok je Hrvatska tek posle boljeg izvođenja penala eliminisala Japan ukupnim rezultatom 4:2.

Pobednik duela Hrvatska - Brazil igraće u polufinalu SP sa boljim iz meča Argentina - Holandija. Alves je dobar prijatelj sa kapitenom Argentine Lionelom Mesijem.

- Šta da kažem o Mesiju? Sve prolazi kroz njega, kroz njegove noge. On je u brutalnoj formi. Sve što moramo da uradimo jeste da se borimo za naš cilj. Iz poštovanja prema Hrvatskoj moramo da mislimo na taj meč, pošto smo u četvrtfinalu, a ne u polufinalu. Hrvatska je puna kvaliteta i zaslužuju 110 odsto naše pažnje - zaključio je Alves, koji je trenutno član meksičkog Unama.

Utakmica između Brazila i Hrvatske biće odigrana u petak od 16 sati.


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)