GOSPODA: Evo šta su fudbaleri Japana uradili istog časa kada su izgubili od Hrvatske i ispali sa Svetskog prvenstva!

Novosti online

05. 12. 2022. u 19:52

JAPAN i Hrvatska su se sastali u osmini finala Mundijala čiji je domaćin Katar, a dok epilog je izazvao euforiju u taboru pobednika, poražena selekcija je uradila nešto što je mnogima nezamislivo.

ГОСПОДА: Ево шта су фудбалери Јапана урадили истог часа када су изгубили од Хрватске и испали са Светског првенства!

FOTO: Tanjug/AP

Dok se u našoj zemlji još tuguje što je Srbija ispala sa Svetskog prvenstva , jer se našla na začelju grupe B (sve grupe, stanje na njima, te raspored utakmica koje se danas igraju i koje slede na Mundijalu možete odmah da vidite kada kliknete OVDE), na stadionu "Al džanub" viđen je istinski triler.

Iako je vrednost reprezentacije Hrvatske, po specijalizovanom sajtu Transfermarkt, čak 377 miliona evra, a japanske selekcije 154 miliona, Hrvati su posle velike drame prošli u četvrtfinale.

A Japanci?

Japanci, čiji su igrači koji su dočekali kraj drugog produžetka na terenu - na centru, okupljeni, gledali izvođenje penala, uradili su nešto fantastično:

Čim je hrvatski golman Livaković odbrani treći jedanaesterac, i tako izjednačio rekord Portugalca Rikarda (protiv Engleske 2006) i Danijela Subašića (na Svetskom prvenstvu 2018. u Rusiji) - japanski fudbaleri su se poklonili svojim navijačima, koji su ih pesmom bodrili 120 minuta, bez prestanka.

Poklonili su se - svi odreda.

Japanski fudbaleri se poklanjaju Hrvatima posle poraza od njih u osmini finala Svetskog prvenstva 2022 / FOTO: Tanjug/AP

Učinio je to i selektor Japana, Hađime Morijasu.

Selektor Japana, Hađime Morijasu se poklanja Hrvatima / FOTO: Tanjug/AP

Tradicija iskazivanja poštovanja je prikazana i ovoga puta, ali čim se sa tim poklanjanjem završilo, mnogi japanski fudbaleri su briznuli u plač.

Deca koja su im pritrčala, a organizatori Mundijala dopuštaju deci igrača ulazak na teren po završetku utakmica nokaut faze, tešila su očeve, koje su emocije nadvladale.

Kako i ne bi, ispali su Mundijala na kome su pobedili dve velike fudbalske sile, Nemačku i Španiju, pa će Hrvati, a ne oni, igrati protiv Brazila, koji je zgromio Južnu Koreju.

Podsetimo, na portalu "Novosti" vas, u posebnoj sekciji, čekaju sve najnovije, najvažnije i najzanimljivije vesti vezane za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)