SKANDAL NA SVETSKOM PRVENSTVU: Promocija ustaša nasred meča Hrvatska - Japan (FOTO)

Novosti online

05. 12. 2022. u 18:43

JAPAN i Hrvatska su se sastali u osmini finala Mundijala čiji je domaćin Katar, a na tom meču desio se skandal.

СКАНДАЛ НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ: Промоција усташа насред меча Хрватска - Јапан (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Dok se u našoj zemlji još tuguje što je Srbija je ispala, jer se našla na začelju grupe B (sve grupe, stanje na njima, te raspored utakmica koje se danas igraju i koje slede na Mundijalu možete odmah da vidite kada kliknete OVDE), a pritom razlog za zabrinutost predstavlja i činjenica da je FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv naše kuće fudbala, pravo je pitanje da li će reagovati na ono što se desilo u meču Japan - Hrvatska.

Naime, na stadionu "Al džanub" je primećena najmanje jedna, a moguće da ih je u "moru" hrvatskih bilo i više, zastava koja jasno promoviše ustaški pokret. 

Ustaše su vladale tzv. Nezavisnom Državom Hrvatskom tokom Drugog svetskog rata, i u njoj svirepo ubile više stotina hiljada Srba, Jevreja, Roma i drugih.

Tzv. "ustaška šahovnica" se od zvanične zastave Republike Hrvatske razlikuje jer za prvo polje u gornjem levom uglu ima belo, a ne crveno - i upravo je ona primećena na pomenutoj utakmici:

Ustaška šahovnica (levo) na fotografiji sa meča Japan - Hrvatska / FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, iako je vrednost reprezentacije Hrvatske, po specijalizovanom sajtu Transfermarkt, čak 377 miliona evra, a japanske selekcije 154 miliona, tek posle velike drame Hrvati su prošli u osminu finala.

Na portalu "Novosti" vas, u posebnoj sekciji, čekaju sve najnovije, najvažnije i najzanimljivije vesit vezane za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)