SIN ZASTRAŠUJUĆEG KRIMINALCA IGRA ZA HRVATSKU: Englezi otkrili jezive detalje o "Moljcu", koji je pokušao da ubije i Zdravka Mamića

Novosti online

05. 12. 2022. u 08:30

HRVATSKA reprezentacija danas u 16 sati protiv Japana igra osminu finala Svetskog prvenstva. Zlatko Dalić je za tu utakmicu ostao bez Borne Sose koji je zbog virusa precrtan sa spiska. Testovi na koronu pokazali su da je negativan, ali Štutgartov levi bek trebao bi da bude spreman za eventualnu utakmicu četvrtfinala.

СИН ЗАСТРАШУЈУЋЕГ КРИМИНАЛЦА ИГРА ЗА ХРВАТСКУ: Енглези открили језиве детаље о Мољцу, који је покушао да убије и Здравка Мамића

Tanjug/AP

Umesto njega će najverovatnije igrati Borna Barišić, osim ako se Dalić ne odluči da na beka stavi Joška Gvardiola.

Dan uoči utakmice engleski "Dejli star" objavio je veliki tekst o Barišiću, odnosno o njegovom ocu Stipi Barišiću koga su nazvali zastrašujućim mafijašem nadimka "Moljac".

- Barišić je sve tri utakmice u grupi na ovom prvenstvu odgledao s klupe. Ako Dalić oseća pritisak da mora da stavi Barišića u igru u utakmicama koje dolaze, bilo bi ga vrlo teško kriviti. Razlog za to je Barišićev otac Stipe za kojeg se veruje da je jedan od glavnih šefova mafijaškoga klana iz Čepina - piše "Dejli star". 

Oni su izneli šokantnu tvrdnju da je Barišić senior pokušao da ubije Zdravka Mamića jer tadašnji šef Dinama iz Zagreba nije želeo da vrati njegovog sina iz Osijeka u redove "modrih".

- Stipe Barišić brine se za karijeru svog sina kao što bi svaki otac, ali to je loša vest za svakog trenera ili predsednika kluba u kom će Barišić da igra. To je najbolje na vlastitoj koži naučio Dinamov tadašnji šef Zdravko Mamić koji je u leto 2017. stopirao Barišićev transfer u Dinamo - navodi se u tekstu i onda prelazi na detalje navodnog atentata:

- Barišićev otac bio je besan zbog toga. Nakon što je javno kritikovao Dinamovu upravu jer je odbila transfer njegovog sina, na Zdravka Mamića je pucano na teritoriji Bosne i Hercegovine. Bio je to pokušaj atentata na Mamića, a o tome su pisali hrvatski mediji."

Nakon toga je po pisanjima "Dejli stara" Stipe Barišić otišao deset meseci u zatvor. To za deset meseci zatvora jeste tačno, ali je Stipe Barišić osuđen na uslovnu kaznu i to zbog trgovanja informacijama hrvatske tajne službe Uskok, dok se napad na Zdravka Mamića desio, ali bar zvanično napadači nikada nisu pronađeni. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)