"ZAŠTO JEDAN ERAKOVIĆ NIJE IGRAO?" Bivši saradnik žestoko kritikovao Dragana Stojkovića Piksija

Novosti online

04. 12. 2022. u 10:32

FUDBALERI Srbije će u nedelju nešto posle 14 časova sleteti u Srbiju, nakon eliminacije sa Svetskog prvenstva u Kataru.

ЗАШТО ЈЕДАН ЕРАКОВИЋ НИЈЕ ИГРАО? Бивши сарадник жестоко критиковао Драгана Стојковића Пиксија

FOTO: M. Vukadinović

U domaćim medijima postao je kao deo folklora da ljudi iz struke budu generali nakon bitke, tako je i jedan od svojevremeno bliskih saradnika Dragana Stojkovića Piksija, Boško Đurovski, izneo svoje viđenje odiseje u Kataru.

Legenda Crvene zvezde je uz Nenada Jestrovića gostovao na TV prva, a Đurovski je svojevremeno bio i saradnik Dragana Stojkovića Piksija, a takođe i saigrač u Zvezdi.

Čini se da Đurovski nije štedeo svog prijatelja.

- Ofanzivno su u neku ruku i ispunili naša očekivanja. Ali, mora da se napravi analiza u miru. Zašto je pod znakom pitanja fizička pripremljenost igrača? Ja nisam razumeo da li je to fizička kondicija ili fizičko stanje igrača? Da vidimo ko je odgovoran ako su igrači bili nespremni. Da se neko pošalje u klubove, da se odrade testovi, rekao je Đurovski

Potom je Đurovski upitao zašto za Strahinju Erakovića nije bilo mesta

- Da vidimo i strategiju oko izmena. Da li smo gurnuli nekog mladog igrača na ovom Svetskom prvenstvu? Zašto, recimo, jedan Eraković nije ušao protiv Kameruna? On je štoper, a igra i desnog i levog beka u Zvezdi. Ako vidimo da Brazil počne sa Militaom na desnom beku protiv Švajcarske, a štoper je u Realu, zašto ne dati šansu i tom Erakoviću, koji možda nije u rangu ovih ostalih štopera koje imamo, ali ima tu srčanost. Treba se napraviti dobra analiza, moramo bolje da se organizujemo u našem Savezu, rekao je Boško Đurovski.

Potom je podsetio da je potrebna analiza svega učinjenog.

Ja sam sa Piksijem šest godina radio u Japanu, pa još dve godine sam. Tamo se zna - ako nešto ne valja, to se lepo zapiše i pred sledeće prvenstvo se otvori da se vidi gde su bile greške. Dakle, potrebna je dobra analiza da se vidi ko snosi odgovornst i kako. Potreban je kontinuitet da bi se napravio uspeh, ali mora da se preuzme i odgovornost, poručio je Boško Đurovski.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (18)