NAJEFIKASNIJI, A "FENJERAŠI"! Neslavan mundijalski rekord Srbije

Đ. S.

03. 12. 2022. u 21:50

NIKO nikad kao "orlovi". Rečenica koju smo čuvali za neki lepši podatak, ipak mora da se iskoristi u kontekstu kojem se niko nije nadao. Srbija je prva reprezentacija koja je u 92 godine dugoj istoriji svetskih prvenstava postigla pet golova, a završila kao poslednja u grupi. Najefikasniji - a "fenjeraši".

НАЈЕФИКАСНИЈИ, А ФЕЊЕРАШИ! Неславан мундијалски рекорд Србије

FOTO: Profimedia

Ofanzivni potencijal koji nijednog trenutak nije bio upitan, selekcija Dragana Stojkovića je iskoristila protiv Kameruna (3:3) i Švajcarske (2:3). Da nije porozne odbrane koja je kapitulirala osam puta, možda je ovaj podatak mogao da bude i pozlaćen prolaskom u osminu finala.

Poređenja radi, Italija je 2010. takođe bila najefikasnija u grupi, ali je završila kao poslednja sa četiri postignuta pogotka. Doduše, isto je imala i Slovačka koja je prošla dalje. Isto važi i za SSSR koji je 1990. takođe uz četiri gola poneo "fenjer", ali je i njihov tadašnji rival, Rumunija imala isto "recki" u koloni efikasnosti.

Još jedan paradoks koji oslikava katarsko putešestvije "orlova" je i da je golman Vanja Milinković-Savić uz Vojćeha Ščesnog golman koji je imao najviše odbrana u grupnoj fazi turnira - 16. Ali, naša defanziva je druga najporoznija sa osam primljenih golova.

- Ostaje veliki žal za ovu grupu ljudi koja zaista mnogo vredi, ujedinjeni i uzdignute glave pripremamo se za ono što nam sleduje - poručio je Vanja preko "Instagrama".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)